78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jarolím Libor --- 29. 1. 2005
RE: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři
Tak za 1.: Černá ruka trhu to prý zajistí :-)) a kdo jiný taky :-)) a za 2.: Kdo vám brání si napsat na etikety jméno, adresu, záruku, pastování a co to včely asi sebraly ? atd.
U medoviny bych ten problém neviděl tak žhavě. Řekl bych, že se velice rychle přibližuje k tomu vínu. Vždyť víno se prodává a kupuje víc než 1000 let a má tradici a znalce. Medovina se dříve nikdy ve velkém nedělala a ještě nedávno mnozí ani nevěděli jak to chutná. Dnes máš Dolskou, Bylinnou, Hromčíkovu, Broskvovou atd. atd. podávanou za tepla nebo za studena. Znalci právě rostou. A myslím si, že výrobci se marketingově s vinaři vyrovnali. Ještě kdyby mněli medovinu v normálním obchodě a nemuselo se jít ke specialistům. Ale to vidím jako otázku množství, ne kvality, nebo snad ceny. Ahoj Libor Jarolím Stará Bělá
> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by měla právě > obsahovat značka český med.
> > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých medů (i > > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez označení kvality, > > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za podezřelý - > > nekvalitní.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8456
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu