78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jarolím Libor --- 29. 1. 2005
RE: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři

Tak za 1.: Černá ruka trhu to prý zajistí :-)) a kdo jiný taky :-))
a za 2.: Kdo vám brání si napsat na etikety jméno, adresu, záruku, pastování a co to včely asi sebraly ? atd.

U medoviny bych ten problém neviděl tak žhavě. Řekl bych, že se velice rychle přibližuje k tomu vínu. Vždyť víno se prodává a kupuje víc než 1000 let a má tradici a znalce. Medovina se dříve nikdy ve velkém nedělala a ještě nedávno mnozí ani nevěděli jak to chutná. Dnes máš Dolskou, Bylinnou, Hromčíkovu, Broskvovou atd. atd. podávanou za tepla nebo za studena. Znalci právě rostou. A myslím si, že výrobci se marketingově s vinaři vyrovnali.
Ještě kdyby mněli medovinu v normálním obchodě a nemuselo se jít ke specialistům. Ale to vidím jako otázku množství, ne kvality, nebo snad ceny.
Ahoj
       Libor Jarolím
       Stará Bělá



> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by měla právě
> obsahovat značka český med.

> > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých medů (i
> > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez označení kvality,
> > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za podezřelý -
> > nekvalitní.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8456


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Laco S. - Re: zimní zásoby
Předchozí:G.Pazderka - Re: zimní zásoby






Klikněte sem pro nápovědu