78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- miloš --- 4. 2. 2005
Obracím se na uživatele uteplených PS úlů s několika dotazy: Chtěl bych si jich několik "na zkoušku" vyrobit, ale zajímá mě, jak se tento materiál chová při zatížení více nástavky a zatmelení propolisem (nástavky mezi sebou, rámky k nástavku) - nebo je na exponovaná místa použit tvranlivější materiál? Pokud by měl někdo v PC nákres na r.m. 39x17, popř. rady pro zhotovení, budu vděčný.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8526
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Ivičič --- 4. 2. 2005
Re: (8524)
Na interneru jsem nelezl dotaz, kterému mohu vyhovět.
Nabízíme Vám kompresor SPEED 12V ( mobilní vhodný je včelám)
100 litrů sací výkon, 340W, 1.400 ot/min, 60 dB (hlučnost - tiché), váha 7kg cena 14.929,- s DPH
napájení 12V - alternativně auto, akumulátor
termín dodání 14dnů
S pozdravem za IVK s.r.o. Pavel Ivičič ( tel.603 195 184)
www.ivk.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8525
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- HUBAČ Radek --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovin? (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502) (8507)
Mel jsem podobnou zkusenost, kterou jsem odstranil nakupem granulovanych kvasinek, se kterymi se i lip dela. Dodava Schimanski, http://www.schimansky.cz/ pro 500l za cca 300kc, kdyz si je namnozite-usetrite nechci delat reklamu, ale proste je pouzivam k plne spokojenosti. Radek
----- Original Message ----- From: "Anton?n Podh?jeck?" <a.podhajecky/=/seznam.cz> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, February 03, 2005 6:54 AM Subject: Re: obsah alkoholu v medovin?
> Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské > kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. > záznamovým teploměrem (max. +a-). > Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. > Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal > chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v > Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. > Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách. > >>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. > Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8521
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- HUBAČ Radek --- 3. 2. 2005
Re: Pohon k medometu (8508)
Ty regulatory vyrabi snad nekdo v Pardubicich, musel bych se zeptat pokud o to stojite, ale nevim jestli zrovna z tohohle zdroje cerpa Vodicka, kazdopadne predpokladam, ze mluvime o regulaci k asynchronnímu motoru,. Radek
----- Original Message ----- From: "Sedli" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, February 03, 2005 7:29 AM Subject: Pohon k medometu
> Prosím, nevíte někdo kde by se dal sehnat srovnatelný, příp. nejlépe > identický pohon k medometu (vč. regulátoru), který montuje p. Vodička do > svých zvratných medometů?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8520
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Kristl Pavel --- 3. 2. 2005
RE: obsah alkoholu v medovině
Před dvěma lety jsem si spíchnul jednoduchý termobox na medovinu z 8cm desek polyuretanu (lepší polystyrén) - dno, čtyři stěny, pohromadě to drží pomocí několoka krováků. Vejdou se mi tam vedle sebe čtyři demižóny, víko má díry na hrdla demižónů, kolem hrdla to utěsním novinami. Vevnitř mám dvě žárovky 40W a termostat ze starého bojleru. Nasavím teplotu na 27stC a za tři až čtyři týdny je vykvašeno. Nerad bych to zakřikl, ale s dolskými kvasinkami při této teplotě nemám problémy. Zato kolega, který to dělal při normální pokojové teplotě, měl podobné špatné zkušensti, jako tady byly uvedeny. Myslím, že problém je v teplotě a v těsnosti kolem zátky (používám modelínu, vosk praská). Ty chladnomilné kvasinky mám taky chuť vyzkoušet. Zdraví Pavel
>
> Jsem opravdu velký začátečník, ale loni se mi medovina z > dolských kvasinek > povedla a letos to stálo za prd. Je pravda že jsem se tomu > nevěnoval, ale > asi stejně jako loni a vyšel mi z toho úžasný ocet. Aspoň > jsem se ale poučil > z chyb. A navíc asi příště vyzkouším ty kvasinky > chladnomilné. Tak uvidím... >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8519
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- eman --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8516)
>Jsem opravdu velký začátečník
To jsme tady asi všichni :-). Profíci se nám asi smějí. Doporučuji Knihu o medovině, nedávno vyšla. Pár odpovědí o kvasinách je na:
http://www.oks.cz/ingredience/napoje/vino/kvasinky1
a tamtéž se dají koupit ty chladnomilné kvasinky. Otázka je jestli nebudou mít nějaké jiné nežádoucí vlastnosti pro medovinu. Nic není dokonalé. Je to alchymie.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8517
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Jan Vencl --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500)
Jsem opravdu velký začátečník, ale loni se mi medovina z dolských kvasinek povedla a letos to stálo za prd. Je pravda že jsem se tomu nevěnoval, ale asi stejně jako loni a vyšel mi z toho úžasný ocet. Aspoň jsem se ale poučil z chyb. A navíc asi příště vyzkouším ty kvasinky chladnomilné. Tak uvidím...
> V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100% účinností. Žel > poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. Kdyby se > jednalo jen o mě tak si řeknu že umím ..., ale děje se tak i u mých známých > a tak nevím co si o tom myslet. To i obyč. droždí vyrobilo v dřívějších > pokusech víc stupňů. Jaký je váš názor??? Zdraví R. Stonjek > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8516
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- G.Pazderka --- 3. 2. 2005
Re: Pohon k medometu (8508)
(názor)
Tento pohon či jeho různé verze se na tento typ medometu hodí. Nevýhodou je jeho cena, která zpočívá ve využití nápadu. Myslím si, že jeto správné, protože prostředky se mohou využít i k např. laborováním (baslení) k inovacím pohonu a programátoru. I přesto. Jestli najdete výrobce na odpovídající regulátory s programátory (=+-) za nižší cenu tak prosím zveřejněte to.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8514
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- J.G. z Košíc --- 3. 2. 2005
Kompresor (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8496) (8497) (8501) (8510)
Pán Raska, ztej dotácie ste kúpili aerosolový prístroj alebo kompresor? To je rozdiel. A ten súkromný výrobca vyrába čo, aerosolový prístroj alebo kompresor?. Dobre by bolo dať naňho aj kontakt. Nám sa jedná hlavne o kompresor ku prístroju Vat-1. Ďakujem dopredu za odpoveĎ.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8513
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Havlík --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502) (8507)
Tak něco podobného jsem letos zažil taky.Měl jsem 2 várky.Jednu v 10l a druhou v 5l demižonech.Ta první krásně bublala a ta druhá měla občas řetízek z bublin.Kvas byl rozmíchaný najednou.Je fakt, že nebylo již zrovna nejtepleji,ale ta co hodně bublala je spíš limonáda než medovina.Nejvíc mne překvapil ten rozdíl!
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8511
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pepa raska --- 3. 2. 2005
Re: V?ela?i by m?li usilovat o to, co maj? Vina?i - v?hledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8496) (8497) (8501)
v uplynulém roce i naše organizace získala dotaci na nákup aerosolovacího přístroje.Žádost jsme podali na Krajský úřad odbor životní prostředí.Je třeba počítat s určitou lhůtou protože žádosti schvaluje rada kraje.Po zakoupení požadují vyúčtování do konce kalendářního roku.Problém je spíše v nákupu,v Dole nestačí výroba poptávce,tak jsme se obrátili na soukromníka který vyrábí schválený typ přístroje a do 14 dnů nám jej dovezl až k nám.Už jsme s ním tuto sezonu ošetřovali k plné spokojenosti.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8510
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Dušan --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502) (8507)
Túto sezónu som s dobrými výsledkami použil chladnomilné hlbokoprekvášajúce kvasinky zakúpené v špecializovanom obchode s vinárskymi potrebami(doporučená teplota kvasenia nad 14 st. C - v skutočnosti bola aj 12 st. C). Búrlivé kvasenie malo nádherný priebeh - šumenie šampanského bez tvorby peny. Odpadli mi problémy s dodržiavaním teploty. Obsah alkoholu je aj pri degustácii cítiť, že je vyšší (potvrdené meraním hustoty).
Dušan.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8509
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Antonín Podhájecký --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502)
Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. záznamovým teploměrem (max. +a-).
Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách.
>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně
nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo.
Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8507
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radim Polášek --- 3. 2. 2005
IP adresa & mail (8495)
Dobrý den, IP adresa je číslo označující konkrétní počítač připojený na internetu. Tudíž je to totéž, jako byste sdělili, že auto s takovou SPZ na tom parkovišti existuje a je Vaše. Lajdák má to auto otevřené a klíč v zapalování (nepoužívá zabezpečující programy), odpovědný člověk ho má zamčené a klíč u sebe. A nezakódována IP adresa výchozího a konečného počítače je obsažena v každém běžném paketu dat putujícím po internetu a není tedy velký problém ji z toho paketu vytáhnout, nemusí se nikde zvlášť sdělovat. Používání mailů a IP adres v diskuzi současně se asi vylučuje, mám takový pocit, že u mailů se totiž objeví IP adresa poštovního serveru, ne počítače, ze kterého je mail odeslán. Nejbezpečnější je na podezřelé diskuze mít speciální mail vytvořený na nějakém portálu, třeba zrovna na Seznamu. Zase podle IP adresy se bezpečně pozná, kde ten počítač je, jestli na severní Moravě, nebo v Německu, v USA, nebo ve VUVČ Dole, nebo ČSV. Tedy odborníci to poznají, já ne. Jestliže to je potřeba vědět, ať to jsou IP adresy. Pokud ne, tak ať to zůstane na mailech. Mně osobně to je vcelku jedno. Tolik asi k této nevčelařské problematice
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "pan Josef Jiří Menšík" </=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, February 02, 2005 9:00 PM Subject: Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa
> Dobrý den. > Zadáváni IP adres je mnohem horsi jak pouzivat e-mail: pokud někde > uverejnite IP adresu tak je to jako kdyby jste nechali klice v zaparkovanem > aute na parkovisti. pukud budu znat vasi verejnou IP adresu tak vam muzu > prijit zaklepat na vase dvere nebo vam po internetu smazu cely obsah > harddisku. > nejlepsí spusob jak se branit spamu je pouzivat klasicky email, ktery neni > uverejnen nikde na internetu a neni soucasti zadne imejlove konference, to > je nejlepsi spusob jak se branit proti nezaduoci poste. > > Jiří Menšík.(spravce pocitacových sití) > > ----- Original Message ----- > From: </=/fritz-gmbh.de> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Wednesday, February 02, 2005 9:07 AM > Subject: Antwort: Re: cena medu/IP adresa > > > > > > chapem ze IP adresa je sposob indentifikacie pre ludi, ktory prispievaju z > > adries typu e-mail/=/nezadan. > > Nevidim to vsak ako rozumne pre tych, ktory vystupujeme pod "normalnymi > > adresami", na ktore sa da odpovedat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8506
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Jiřà MenšĂk --- 2. 2. 2005
Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa (8495)
Dobrý den. Zadáváni IP adres je mnohem horsi jak pouzivat e-mail: pokud někde uverejnite IP adresu tak je to jako kdyby jste nechali klice v zaparkovanem aute na parkovisti. pukud budu znat vasi verejnou IP adresu tak vam muzu prijit zaklepat na vase dvere nebo vam po internetu smazu cely obsah harddisku. nejlepsà spusob jak se branit spamu je pouzivat klasicky email, ktery neni uverejnen nikde na internetu a neni soucasti zadne imejlove konference, to je nejlepsi spusob jak se branit proti nezaduoci poste.
Jiřà MenšĂk.(spravce pocitacovĂ˝ch sitĂ)
----- Original Message ----- From: <M.Osusky/=/fritz-gmbh.de> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, February 02, 2005 9:07 AM Subject: Antwort: Re: cena medu/IP adresa
> > chapem ze IP adresa je sposob indentifikacie pre ludi, ktory prispievaju z > adries typu e-mail/=/nezadan. > Nevidim to vsak ako rozumne pre tych, ktory vystupujeme pod "normalnymi > adresami", na ktore sa da odpovedat. > > Matej > > > > > Eman > <e-mail/=/nezad An: Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz> > an> Kopie: > Thema: Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa > 02.02.2005 > 02:58 > Bitte > antworten an > "Vcelarska > konference"
> > > > > > > >..dynamicky pridelovane IP adresy? > Nejsou všechny a stejnÄ› jsou vÄ›tšinou nÄ›jakĂ˝ ÄŤas platnĂ© a taky jsou z > jistĂ©ho rozsahu. Nic nenĂ dokonalĂ© a teoreticky se to dohledat dá. NevĂm > ÄŤemu by ta IP vadila? NapĹ™Ăklad: > Janura Ĺ tefan --- 1. 2. 2005 - 123.456.789.987 > NavrhnÄ›te nÄ›co lepšĂho a tak jednoduchĂ©ho. > > > "wfz8= M ]MΚzv kíźťíľ˛zc}׶
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8505
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500)
>V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100%
>účinností. Žel poslední dobou mám k Dolským kvasinkám
>silné výhrady,
Už jsem 2 roky dolské kvasinky nekupoval. Vždy jsem použil kal z medoviny a rozkvasil ho. Moc důležitá je teplota a živiny a trochu okyselit citronem. Ta teplota je asi problém většiny amatérských výrobců. 0hřej si demižon na 25- 30 C, když je venku 10-15. Každý si myslí, že je to s medovinou jednoduché jako s obyčejným vínem, ale není. Ta se musí hlídat jako miminko. Když to nechce bublat, tak míchat, ředit, ohřívat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8504
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: V?ela?i by m?li usilovat o to, co maj? Vina?i - v?hledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8496) (8497) (8501)
>napis mi, prosim, jak ses domakl te dotace na kompresor.
Napsal jsem na nový Kraj. úřad a ti mi odpověděli a každýmu okresu dali na kompresor. Letos to zopakuju. Jsou tam docela vstřícní včelařům, uvidíme jak to vydrží. Napíšu ti na mail, termín ještě nevím a zapni si ICQ.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8503
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Nezbeda Martin ( alias NezMar ) --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500)
Právě ten problém řeším - vyčítám si, že jsem nezajistil dost vysokou teplotu. Ale i když jsem vyráběl kvas tak se mi nechtěl rozjet i když byl v laboratorním termostatu. Tak to chci napravit nějakými obyčejnými kvasinkami. uvídíme ... a co vy ?
> V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100% účinností. Žel > poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. Kdyby se > jednalo jen o mě tak si řeknu že umím ..., ale děje se tak i u mých > známých > a tak nevím co si o tom myslet. To i obyč. droždí vyrobilo v dřívějších > pokusech víc stupňů. Jaký je váš názor??? Zdraví R. Stonjek > > > -- > Příchozí zpráva neobsahuje viry. > Zkontrolovßno Antivirovým systémem AVG. > Verze: 7.0.289 / Virová báze: 265.8.2 - datum vydání: 28.1.2005 > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8502
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- HUBAČ Radek --- 2. 2. 2005
Re: V?ela?i by m?li usilovat o to, co maj? Vina?i - v?hledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8496) (8497)
Ahoj Emane, napis mi, prosim, jak ses domakl te dotace na kompresor. Uz se mi na to par lidi po schuzich ptalo, tak bych rad dal par informaci dohromady. Udajne je relativne dost penez, ale je problem na co je obhajit a na ten kompresor to pry jde celkem dobre. Doufam, ze se uvidime u Vas na vyrocce, prosim pripomen mi radej jeste termin, nekde jsem pozvanku zalozil. S pozdravem Radek Hubac
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, February 02, 2005 3:06 PM Subject: Re: V?ela?i by m?li usilovat o to, co maj? Vina?i - v?hledy
> Vážený příteli Střelo, > Já se vyjadřuji k tomu, co píšeš teď a nevím proč bych se kvůli tomu díval > do historie. > Každý tu přispívá tak jak uzná za vhodné a jak je schopen. Tady nemusíme > nic řešit, pouze si vyměňujeme názory na určité sporné věci. Proč bychom > se > museli dohodnout? > Jestli se vám tu objevuje zatuchlost, závist a malost, tak mě zas tolik > ne. > Co se komu jeví, to také záleží nejen na skutečnosti, ale také na očích a > mozku pozorovatele. > Každý děláme to, na co stačíme myslí a silami. Někdo si chce jenom > zaplakat > a udělá mu to dobře. Naznač nám, cos pro "řešení problémů" udělal ty. > Třeba > nás to inspiruje. > Myslel jsem tu odpověď trochu v nadsázce, nechtěl jsem aby se tě to tolik > dotklo. To se omlouvám.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8501
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- R.Stonjek --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499)
V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100% účinností. Žel poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. Kdyby se jednalo jen o mě tak si řeknu že umím ..., ale děje se tak i u mých známých a tak nevím co si o tom myslet. To i obyč. droždí vyrobilo v dřívějších pokusech víc stupňů. Jaký je váš názor??? Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8500
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498)
>.. .se dá použít i spektroskopie
Ano, to je založeno na nepřímém měření hustoty pomocí lomu světla. Celý vtip je ve zjištění "ztraceného" nezdravého cukru, který se přemění na mnohem zdravější (v malých dávkách) líh :-). Gusta se ptal na přesnost metody. Záleží jak přesně vážíš a jak přesně odměříš např. 1 litr. Můžeš si to ocejchovat změřením směsi vody, cukru a lihu v určitém přesném poměru. 1 kg cukru se přemění asi na 0.6 l lihu. Výsledek jsou objemová procenta lihu, kterých je víc než váhových. Jestli kecám, tak mě opravte, mám to z hlavy.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8499
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Jura --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422)
jeste k alkoholu v medovině, správně je zde napsáno, že měřit to hustoměrem je hloupost, protože jde o složitou směs vody, cukru, lihu, kyselin a dalších látek. Kromě destilační metody se dá použít i spektroskopie. Teď s jedním přístrojem začínám pracovat, tak možná časem zkusím i medovinu a pokud to půjde dobře dám vědět.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8498
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8496)
Vážený příteli Střelo,
Já se vyjadřuji k tomu, co píšeš teď a nevím proč bych se kvůli tomu díval do historie.
Každý tu přispívá tak jak uzná za vhodné a jak je schopen. Tady nemusíme nic řešit, pouze si vyměňujeme názory na určité sporné věci. Proč bychom se museli dohodnout?
Jestli se vám tu objevuje zatuchlost, závist a malost, tak mě zas tolik ne. Co se komu jeví, to také záleží nejen na skutečnosti, ale také na očích a mozku pozorovatele.
Každý děláme to, na co stačíme myslí a silami. Někdo si chce jenom zaplakat a udělá mu to dobře. Naznač nám, cos pro "řešení problémů" udělal ty. Třeba nás to inspiruje.
Myslel jsem tu odpověď trochu v nadsázce, nechtěl jsem aby se tě to tolik dotklo. To se omlouvám.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8497
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Bullet --- 2. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489)
Vážený "soudruhu" Emane...
pokud by jsi se podíval do historie konference, tak zjistíš, že mé příspěvky nepatří do kategorie, do které jsi je zařadil.
Bohužel, dojem kterým normální obsah konference působí je ten, že "vyřešit" jste schopni tak akorát diskusi o tom, že v zimě sněží, ale už se nedokážete dohodnout, jestli je to dobře nebo špatně. Jakmile se začne diskutovat o problematice celostátního významu/dosahu (tedy o věcech, které jsou "dál než za humny") začne se objevovat česka malost, závistivost a zatuchlost.
Nikdo netvrdí, že nevzniknou problémy, ale poplakáváním v konferenci, že nás válcuje čínský med se problémy nevyřeší určitě! Kdyby takhle přemýšleli všichni, tak doteď chodíme pěšky, protože z koně se přece spadnout, tak proč vlastně vůbec lozit nahoru, že?
Ale aby vznikly problémy k řešení, musí se nejdříve něco začít dělat!
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8496
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- --- 2. 2. 2005
Antwort: Re: cena medu/IP adresa
chapem ze IP adresa je sposob indentifikacie pre ludi, ktory prispievaju z adries typu e-mail/=/nezadan. Nevidim to vsak ako rozumne pre tych, ktory vystupujeme pod "normalnymi adresami", na ktore sa da odpovedat.
Matej
Eman <e-mail/=/nezad An: Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz> an> Kopie: Thema: Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa 02.02.2005 02:58 Bitte antworten an "Vcelarska konference"
>..dynamicky pridelovane IP adresy? Nejsou všechny a stejnÄ› jsou vÄ›tšinou nÄ›jakĂ˝ ÄŤas platnĂ© a taky jsou z jistĂ©ho rozsahu. Nic nenĂ dokonalĂ© a teoreticky se to dohledat dá. NevĂm ÄŤemu by ta IP vadila? NapĹ™Ăklad: Janura Ĺ tefan --- 1. 2. 2005 - 123.456.789.987 NavrhnÄ›te nÄ›co lepšĂho a tak jednoduchĂ©ho.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8495
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa (8473) (8476) (8493)
>..dynamicky pridelovane IP adresy?
Nejsou všechny a stejně jsou většinou nějaký čas platné a taky jsou z jistého rozsahu. Nic není dokonalé a teoreticky se to dohledat dá. Nevím čemu by ta IP vadila? Například:
Janura Štefan --- 1. 2. 2005 - 123.456.789.987
Navrhněte něco lepšího a tak jednoduchého.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8494
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Janura Štefan --- 1. 2. 2005
RE: Antwort: Re: cena medu/IP adresa (8473) (8476)
A co takto dynamicky pridelovane IP adresy? Neviem co by to malo za vyznam.
Pista
-----Original Message----- From: Eman [mailto:e-mail/=/nezadan] Sent: Monday, January 31, 2005 6:11 PM To: Včelařský mailing list Subject: Re: Antwort: Re: cena medu/IP adresa
Ja to v jedne diskuzi videl a byla tam docela kazen. Ono se jinak vystupuje v naproste anonymite a jinak, kdyz vam "na klope visi rodne cislo". Pokud to programator zvladne, tak to nicemu snad nevadi. Horsi jsou Mateji upravou ty tvoje prispevky, to je k nekoukani :-) (Tak moc me to zas nevadi.) Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8493
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 1. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453) (8487) (8489) (8491)
Jestli se něco pohne řečněním, to nevím, ale důležíté je, koho delegáti zvolí do vedení a co prosadí do usnesení.
Jsem přesvědčem, Gusto, že jseš schopen se na sjezd prosadit jako řádný delegát. Cesta je jasná, přes výročku ZO a Okresní Konferenci. Já bych pro tebe hlasoval. Nečekám nějakou rvačku o delegačenky. Nevím jestli to bude pro veřejnost, ani nevím jestli se tam vůbec ještě dostanu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8492
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gustimilian Pazderka --- 1. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453) (8487)
<<<<<<<<<<<<<<<
Dvě koruny z kila medu při produkci cca 7.000.000kg (7tis. tun) je cca 14.000.000,- Kč. Dovedete si představit, co by se s tím dalo dělat z marketingového hlediska? (Pro představu, polovina stránky MfDNES v denním vydání stojí cca 300tis. Kč v celostátním vydání = 46x do roka půlstránkový inzerát, cena vkládané inzerce je někde okolo 1,20/ks)... Myslím, že to nepotřebuje komentář...
>>>>>>>>>>>>>>>>
V tom z hlediska " zájmové organizace " vidím zajímavost. Přináším ti odkaz jak definuje jeden úřad(databáze) organizaci jakou je ČSV.
...
http://dw.czso.cz/pls/metis/TUCC.ZAZDEF?kodc=5565&kodz=15000
...
Ale velmi zajímavá je kombinace stanov ČSV § 32/2 a této výše uvedené definice.Ber ji ovšem jako definici a ne jako nařízení či něco podobného.(jestli to tak tedy je) Celý tento stav byl řešen zapsáním sekretariátu do živnostenského rejstříku jako "Český svaz včelařů , zájmové sdružení" a tímto způsobem se řeší v podstatě podnikání nejen ČSV.
Když jsme u těch zajímavostí, tak jsem na vindex.wz.cz dal odkazy na sbírku zákonů a pod "včela" jsem objevil funkční předpis 49/1961 Sb.čl.39/3 o JZD kde záhumenkář může mít pouze 10 včelstev. Snad JZD už nikde nefunguje.
Gustimilián Pazderka
vindex.wz.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8490
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Eman --- 1. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453) (8487)
>Stačí hledat řešení a ne problémy.
Konečně na to někdo přišel! a že nás to hned nenapadlo! Já tyhle komsomolce přímo miluju, problémy hned mizí jak pára nad hrncem.
My pitomci pořád něco řešíme, dohadujeme se, diskutujeme a přijde jeden a ukáže nám cestu: To musíte tak a tak a s chutí do díla. Už se opravdu těším, jak to na sjezdu rozbalí. Je to prostě "střela".
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8489
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- GleraK --- 1. 2. 2005
Re: mobil (odkaz) (8463) (8464) (8481) (8483)
Tady je pár odkazů na (podle mě) celkem užitečné informace (popořadě, tak jak na mě vypadly z vyhledávače) http://www.pooh.cz/a.asp?id=2004309&db= - Zabijte poplašné zprávy http://www.alis.cz/clanky/detailClanku.jsp?id=363 - Viry a Hoaxy - dejte si pozor http://www.1pcrevue.cz/vir0038.htm - Jak přežít setkání s počítačovým virem? http://www.bean.cz/b4u/storage/np.doc - Poznejte něbezpečnou poštu
http://www.hoax.cz - seznam nejrozšířenějších hoaxů, informace co to je hoax, co s nim, atd.
karlik
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8488
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Bullet --- 1. 2. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři - výhledy (8396) (8452) (8453)
*************************************
Vinařský fond byl zřízen zákonem č. 50/2002 Sb. Jeho úkolem před vstupem ČR do EU bylo za pomocí prostředků získaných jako platba odvodů od pěstitelů vinic, výrobců vína a dovozců vína a dále prostředků získaných jako dlouhodobě návratná finanční podpora od státu podporovat výsadbu a obnovu vinic před vstupem ČR do EU a dále podporovat propagaci prodeje vína. Vinařský fond pracuje na obdobné bázi jako organizace v ostatních vinařských zemích Evropy. Poslání podporovat vinohradnictví a vinařství je jeho stěžejní náplní i po vstupu ČR do EU.
*************************************
Vážení, nepleťte hrušky s jablkama!!! Nikdo nechce kopírovat doslova vinařský fond. Negativisté zareagovali promptně a hned vymysleli důvody, proč něco nejde.
Problém je v nepochopení reality. Kdyby ČSV pracoval jak má, nebylo by třeba úvah o včelařském fondu. Zamyslete se nad tím! Co by vlastně měl fond dělat? Není to náhodou v drtivé většině to, co bychom měli správně očekávat od fungujícího svazu?
Dvě koruny z kila medu při produkci cca 7.000.000kg (7tis. tun) je cca 14.000.000,- Kč. Dovedete si představit, co by se s tím dalo dělat z marketingového hlediska? (Pro představu, polovina stránky MfDNES v denním vydání stojí cca 300tis. Kč v celostátním vydání = 46x do roka půlstránkový inzerát, cena vkládané inzerce je někde okolo 1,20/ks)... Myslím, že to nepotřebuje komentář...
Samozřejmě, že vznik fondu generuje problémy, ale ty se dají řešit... Lze vytvořit podmínky pro certifikaci (norma český med už existuje), jde o to vytvořit z celostátního hlediska poptávku po českéme medu... osvěta, informace, podpora...
Mimochodem, kolik by asi stál výzkum "řešení" tumidy? Nebo definitivní (biologické) řešení problému varoázy? Z peněz fondu by se určitě ledacos dalo zaplatit a peníze zpět získat například prodejem patentů na léčiva či technologie...
Vážení, vždyť je to tak jednoduché. Stačí hledat řešení a ne problémy.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8487
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- G.Pazderka --- 1. 2. 2005
Návrh na vzhled konference.
Příteli J. P. B.
Věřím tomu, že to co napíšu v návrhu vyžaduje mnoho programátorské práce, ale nedá mě to alespoň navrhnouti.
Dnešní podoba konference je velmi obsáhlá a v podstatě dalekosáhlá. Návrh spočívá v podobě stávající základní podoby a dále možnosti filtrování(možnost tady poskytuje samozřejmě vstupní Google). Dalekosáhlost by se mohla řešit nějakou encyklopedii, jako je na serveru např.Mozek a vstup do možnosti( i přísněji) změnit obsah tématu takový, jako je na pandoře. Jde pouze o návrh, ovšem produkt konference by dostal na domácí půdě podobu jakýchsi názorů na určité téma ve včelařství v ucelené formě.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8486
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- G.Pazderka --- 1. 2. 2005
Re: Na obhajobu stropniho cesna (8466)
Příteli Franto.
K hornímu česnu. Dlouho jsem o této problematice přemýšlel a četl, a vždy mě vyšla jedna vzpomínka ze obecné (základní) školy. Ve fyzice pan učitel vzal zkumavku a nahřál ji u vrchu. Spodek zkumavky byl zákonitě studený, protože teplo stoupá vzhůru. Na spodním česně, zase podle mě bych to přirovnal k radiátoru ústřednímu topení pod oknem, koluje vzduch mnohem aktivněji. Výchozí bod bych při této úvaze zvolil střední česno, které je při obsednutí ze spodu bez průvanu a vrch je větrán. Tak v původních prostorách včel (v dávných minulostí) se přirozeně zvětšoval pomalu prostor který vyhníváním a vynášením pod česnem se zvětšoval. Dnes máme ovšem nástavky se svými možnostmi umístění česna (očka).
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8484
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- eman --- 1. 2. 2005
Re: mobil (8463) (8464) (8481)
>Takže: pane Podhájecký, děkujeme!
>Daniel a Mariana Prokešovi
Vážení Prokešovi a pane J.J. Menšíku
Pro legraci, zkuste si otevřít stránku www.google.com ˇ(známý vyhledávač) a zadejte tam jednu větu z toho hoaxu (= kachna (novinářská), smyšlenka)
Například: "Hlavně toto číslo nevolejte, nebo Vaše faktury bezpříkladně stoupnou" bez uvozovek
A máte to vysvětleno zase jinak. Obecně platí, že když je ve zprávě něco ve smyslu: Předejte to všem svým známým, není to na 99% seriozní informace a kromě toho má každý možnost si o tom něco vyhledat z jiných zdrojů a neděsit přátele. Víte jaká spousta takovýchle zpráv koluje po světě?
Snad už je to teď každému jasné a skončí na toto velmi okrajové téma diskuze a další děkování.
P.S.
Kdyby mě ale přišla zpráva a bylo v ní: "Med je velmi prospěšný zdraví, nakupujte med nejlépe přímo od včelaře." tak ji asi směle rozešlu dál :-)).
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8483
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radim Polášek --- 1. 2. 2005
Re: Na obhajobu stropniho cesna (8466)
Stropní česno asi musí být uděláno velice citlivě. Jinak totiž právě odvádí z okolí zimního chunáče teplý vzduch a nahrazuje ho venkovním studeným. Pokud je někde na internetu nákres stropního česna, rád se podívám.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "fskalsky" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, January 31, 2005 10:43 AM Subject: Na obhajobu stropniho cesna
> Tyka se doby zimni pasivity včel,kdy vcelstvo ovlada jen sve seskupeni > chumač hnizda. > Teplo vychazejici z chumače odchazi ve spodni prudušne casti a po vnějši > casti stoupa ke vzhuru ke stropu. > V tomto prostredi utepleneho stropu ma teply vlhkosti nasyceny vzduch dve > moznosti:odchylit se k predni nebo zadni stene ulu. > Pri ochlazovani tohoto tepleho odpadniho vzduchu stykem s chladnym > povrchem castmy ulu,dochazi k stalemu oroseni jejich povrchu > > Vytvorenim moznosti odchodu tohoto vzduchu z ulu v urovni stropu,jsou pro > vcelaře jakekoliv pocty kolik zustalo v ulu vody ze spotrebovanych zasob > zbytecne.Je navic možnost spolehnout se i na to,že pripadne dodani zasob > behem zimovani v roztoku-odvetraji v obsednurem stropnim cesnu. > Vcelstvo z timto zimnim usporadanim -stropnim cesnem- v prevazne časti zimy > obseda a ovlada.Cesno je soucasti hnizda. > > Muj verejny dotaz na spravce konference. > Na části konference /files byla naposledy obnova v srpnu.To nikdo nic > neposlal ? > Koncem teto zimy,bych rad do teto /files poslal obrazky z meho zimovani, > Za ozřejmění Děkuji. > > franta
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8482
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Daniel Prokeš --- 31. 1. 2005
Re: mobil (8463) (8464)
Ano, teď po přečtení www stránek jsem nad věcí, ale ne pro každého jsou známé a když jenom trochu myslí na ostatní a není mu úplně jedno, co se děje kolem něho, tak si takovou informaci nenechá pro sebe. Takže: pane Podhájecký, děkujeme! Daniel a Mariana Prokešovi
> To opravdu nepatří do konference! Pokud někdo chcete varovat a poučovat > mimo téma, kterému rozumíte, najděte si jiné stránky na diskuzi. Toto je > známý hoax (viz > http://www.hoax.cz/index.php3?action=detail&id=153) > Kdyby se všechna taková smyšlená varování dávala do této konference, tak > už > na nic jiného nám nezbyde prostor. Viry, spam, spyware, hoax je příliš > široké téma. Točte se k tématům konference a prosím ani se neomlouvejte, > vím že jste to myslel s námi dobře, ale prostě to vemte na vědomí. > Vše v dobrém > Eman >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8481
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Baudis Jan --- 31. 1. 2005
Re[2]: mobil (8463) (8464) (8479)
> by bylo vhodné pravidla konference > doplnit o pár užitečných rad - co je příloha, vir, spam, hoax apod. > a co dělat v zájmu nás všech ( jistě je někde nějaký soubor rad ke stažení ) > přece jen nás víc spojuje zájem o včelařství než znalosti internetu. > rád musím přiznat, že i mě v tomto směru naše konference "vychovala"
Na webu konference v rámci pravidel je pár věcí o tom uvedeno. Ale když někdo vypracujete nějaký podrobnější soubor rad na výše zmíněné téma, rád to umístím na web konference....
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8480
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Nezbeda Martin ( alias NezMar ) --- 31. 1. 2005
Re: mobil (8463) (8464)
> Já bych za ten vzkaz raděj pěkně poděkoval.. > > Pepan >
což mě přivedlo na myšlenku, že by bylo vhodné pravidla konference doplnit o pár užitečných rad - co je příloha, vir, spam, hoax apod. a co dělat v zájmu nás všech ( jistě je někde nějaký soubor rad ke stažení ) přece jen nás víc spojuje zájem o včelařství než znalosti internetu. rád musím přiznat, že i mě v tomto směru naše konference "vychovala"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8479
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Jiří Menšík --- 31. 1. 2005
Re: mobil (8463) (8464)
Já bych za ten vzkaz raděj pěkně poděkoval..
Pepan
----- Original Message ----- From: "eman" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, January 31, 2005 9:01 AM Subject: Re: mobil
> To opravdu nepatří do konference! Pokud někdo chcete varovat a poučovat > mimo téma, kterému rozumíte, najděte si jiné stránky na diskuzi. Toto je > známý hoax (viz > http://www.hoax.cz/index.php3?action=detail&id=153) > Kdyby se všechna taková smyšlená varování dávala do této konference, tak už > na nic jiného nám nezbyde prostor. Viry, spam, spyware, hoax je příliš > široké téma. Točte se k tématům konference a prosím ani se neomlouvejte, > vím že jste to myslel s námi dobře, ale prostě to vemte na vědomí. > Vše v dobrém > Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8478
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- G.Pazderka --- 31. 1. 2005
Re: Včelařský zákon (8470) (8471)
Pane Gabi Komínku a Vaši kolegové
Co přesně postrádáde. Já souhlasil s Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři a vložil jsem akorát nato nový téma.
Myšlenka jeto po mé úvaze dost hluboká a rozvést ji by mohlo vést ke názorové skupině (třeba i v poslední fázi funkčního uskupení - např.klub či jiné, viz. fed.zák.83/90) v které vidím mnoho dobrého pro rozvoj včelařství u nás. Stačí? Nejsem právník, ale vidím tady možnost založit jako podrámec konference něco ku prospěchu (dle souhlasných názorů) včelařství. V právním státě nemusí být občan či právní subjekt závislý pouze na ÚV ČSV.K této myšlence se mohou připojit také jako člen organizační jednotky (právní subjekt) ZO ČSV.(můj názor)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8475
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Baudis Jan --- 31. 1. 2005
Re: cena medu (8472)
RE: Administratorovi konference:
Bylo by slozite pridavat ke jmenu autora take jeho IP adresu? (Aby to
nebylo tady tak anonymni).
Chápu. Díval jsem se webové rozhraní. (IExplorer dokonce na tom předchozím "vtipném" příspěvku zatuhnul, Firefox to přechroustal. Tak jsem ten příspěvek z konference vymazal - byla to jakási blíže nespecifikovaná hromada smailíků).
Zeptám se našeho programátora, co by to obnášelo to zobrazování IP, ze které jsou do konference vkládány příspěvky přes webové rozhraní. Možná to není špatný nápad.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8474
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gabriel Kominek --- 31. 1. 2005
RE: Včelařský zákon (8470)
Vážený pán Pazderka ! Musíte sa naučiť komponovať Vaše vety zrozumiteľnejšie, aby členovia konferencie Vám porozumeli.Berte si ríklad od tých učasníkov , ktorí hovoria k meritu vecu. Jasne , načrtnú východiská sú zrozumiteľní, aby sme nemuseli použivať filozoficko- kritický slovník. Pozdravuje Gabi Komínek a jeho kolegovia.
> Jsem také pro, ale vyžaduje to velké úsilí. Proto mám mnoho otazníků, a > proto jsem většinou v tomto skeptický v nějaký výsledek. Zároveň projevuji > také zájem na řešení čehokoliv, co by mohlo posunout úroveň našeho > včelaření výš. > > ............................................. > > Já jsem pro. Byla by snaha pro to udělat něco více v prostředí této > konference přátelé? Očekávám nějaký návrh.(nebo závrh)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8471
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- G.Pazderka --- 31. 1. 2005
Včelařský zákon
Jsem také pro, ale vyžaduje to velké úsilí. Proto mám mnoho otazníků, a proto jsem většinou v tomto skeptický v nějaký výsledek. Zároveň projevuji také zájem na řešení čehokoliv, co by mohlo posunout úroveň našeho včelaření výš.
..............................................
Já jsem pro. Byla by snaha pro to udělat něco více v prostředí této konference přátelé? Očekávám nějaký návrh.(nebo závrh)
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8470
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Baudis Jan --- 31. 1. 2005
Re: Na obhajobu stropniho cesna (8466)
> Muj verejny dotaz na spravce konference. > Na části konference /files byla naposledy obnova v srpnu.To nikdo nic > neposlal ?
:-))) Ano, skutečně nikdo v době od poslední aktualizace nic neposlal (nebo alespoň ke mně nic nedorazilo. Doufám jen, že jsem žádnou zásilku nepřehlédl...)
Až dnes přišla tabulka, kterou jsem tam hned vložil.
> Koncem teto zimy,bych rad do teto /files poslal obrazky z meho zimovani,
Těšíme se na všechny příspěvky!
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8469
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- --- 31. 1. 2005
Re: Včelaři by měli usilovat o to, co mají Vinaři
souhlasim byl by to dobry zpusob ( deklarace kvality ). Sice ne pro kazdeho, ale sve priznivce by si to naslo.
( k medovine - a nedopadlo by to nakonec tak ze ta z tepelne upravenych medu aromatizovana prirodnimi extrakty by byla chutnejsi ? nedokazu si predstavit produkt bez ochuceni a navic s temi "prekvasenymi" bilkovinami z pylu )
tu "danovou klicku" bych neodsuzoval - myslim ze je to spravne reseni. Nac kriminalizovat drobne vcelare a to vcelari do 40 vcelstev jsou. Takovy zednik apod. muze vydelat na melouchu jiste vic nezdanenych penez nez vcelar s 10 vcelstvy.
Nezbeda Martin (alias nezmar)
> Tohle je ten správný názor. ještě bych dodal, že tyto ůdaje by > měla právě > obsahovat značka český med. > > Pepan > > > > Aby se vytvořilo povědomí o vlastnostech a kvalitách různých > medů (i > > medovin) podobně, jako je tomu u vína - tedy aby med bez > označení kvality, > > způsobu zpracování a původu byl automaticky považován za > podezřelý - > > nekvalitní. > > > > U vína je nepředstavitelné, že by vedle sebe byl za stejnou cenu > nabízeno> kvalitní přívlastkové víno a bezejmenná velkoobchodní > směska, obojí > podobně > > balené a za obdobnou cenu. A přitom právě tohle se děje u medu, kdy > > spotřebitelé i legislativa rozeznávají maximálně květový a > medovicový med > a > > dost. > > > > Svaz by měl, spíše než za velice sporné daňové kličky lobovat za > legislativu > > podporující kvalitativní rozvoj trhu s medem - zejména povinnost > označovat> med co nejvíce informacemi o kvalitě, způsobu > zpracování a původu. > > > > Ono by se pak snadno vysvětloval zákazníkovi rozdíl, kdyby měl > vedle sebe > > med označený jako: "pasterovaná filtrovaná směs medu, 50% Čína, 30% > > Brazílie, 20% Ukrajina" a druhý, označený jako: "Přírodní > podřipský s > > převahou lípy, léto 2004 ". Nebo: "Medovina z tepelně > stabilizované směsi > > medů, ochucená, řibarvená, dolihovaná" vedle: "Medovina přírodní > Lipová - > > přirozeně kvašená ze surového lipového medu." > > > > Honza Čáp > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8468
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Celkem je ve Včelařské konferenci již 78432 příspěvků(zde zobrazeno 61 příspěvků, od č. 8467 do č. 8527)
Několik rad pro badatele v archivu Včelařské konference.
Pro zobrazení starších příspěvků (a pro pohyb v jejich frontě) je určeno speciální okno,
které je dostupné pod názvem "Archiv Včelařské konference" (příspěvky se v něm zobrazují tak, že nejstarší
jsou nahoře a novější dole). Ve frontě příspěvků je možnost se pohybovat příslušnými povely
(pro začátek kliknětě na
"nejstarší", aby se Vám ukázaly první příspěvky, jimiž konference začíná, a pak klikejte na "novější",
čímž se Vám vždy zobrazí várka novějších 60 příspěvků; jednotlivé příspěvky lze na
tomto archivním zobrazení číst od horního konce webu (kde jsou starší) a postupovat směrem dolu (kde jsou novější).
Nejnovější - Novější - Starší - Nejstarší
Klikněte sem pro nápovědu