78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Eman --- 2. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500)
>V podstatě máš pravdu, kdyby kvasinky pracovaly se 100%
>účinností. Žel poslední dobou mám k Dolským kvasinkám
>silné výhrady,
Už jsem 2 roky dolské kvasinky nekupoval. Vždy jsem použil kal z medoviny a rozkvasil ho. Moc důležitá je teplota a živiny a trochu okyselit citronem. Ta teplota je asi problém většiny amatérských výrobců. 0hřej si demižon na 25- 30 C, když je venku 10-15. Každý si myslí, že je to s medovinou jednoduché jako s obyčejným vínem, ale není. Ta se musí hlídat jako miminko. Když to nechce bublat, tak míchat, ředit, ohřívat.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8504
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu