78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Antonín Podhájecký --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovině (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502)
Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. záznamovým teploměrem (max. +a-).
Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách.
>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně
nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo.
Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8507
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu