78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- HUBAČ Radek --- 3. 2. 2005
Re: obsah alkoholu v medovin? (8407) (8408) (8409) (8411) (8412) (8422) (8498) (8499) (8500) (8502) (8507)
Mel jsem podobnou zkusenost, kterou jsem odstranil nakupem granulovanych kvasinek, se kterymi se i lip dela. Dodava Schimanski, http://www.schimansky.cz/ pro 500l za cca 300kc, kdyz si je namnozite-usetrite nechci delat reklamu, ale proste je pouzivam k plne spokojenosti. Radek
----- Original Message ----- From: "Anton?n Podh?jeck?" <a.podhajecky/=/seznam.cz> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, February 03, 2005 6:54 AM Subject: Re: obsah alkoholu v medovin?
> Vařil jsem 2x 50litrů v jeden den. Použil jsem 2x stejně rozkvašené Dolské > kvasinky. Teplotu jsem měl řízenou termostatem a kontroloval dig. > záznamovým teploměrem (max. +a-). > Jedna várka bujně kvasila a druhá jenom slabě pěnila, ale bublinky nešly. > Po kvašení jsem tedy obě várky spojil. Říkal jsem si taky kde jsem udělal > chybu, když jsem postupoval úplně stejně i časově u obou várek. Navíc mi v > Dolu řekli, že ta vysoká teplota se nemusí dodržet. Že stačí 20 stupňů. > Začal jsem taky pochybovat o kvasinkách. > >>poslední dobou mám k Dolským kvasinkám silné výhrady, roztok nijak výrazně > nebublá a konečný výsledek je hodně sladký a alkoholu je málo. > Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 8521
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu