78206

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 25. 2. 2005
Re: A co se jedu týče... (8909)

Dobrý den,
musím upozornit, že pokud je předepsána v něčem absolutní nula, třeba těch
antibiotik v medu, je to absolutní nesmysl, a to doslova. Protože analytické
metody se stále vyvíjejí, pokud má jedna laboratoř nové zařízení, druhá
aparaturu starou dva roky, může být rozdíl v citlivosti mezi nimi velký.
Potom jedna laboratoř označí med jako dobrý, druhá jako jednoznačně závadný.
Nehledě k tomu, že když se ví, co se má hledat, existují koncentrační
metody, které dokáží zvýšit citlivost mnohonásobně (a taky zdražit).
Jestliže obecně rezidua něčeho, třeba antibiotik mají životnost, odborně
poločas rozpadu roky až desítky let, dopadá to nakonec tak, že je
kontaminováno všechno plošně. ( Takové látky jsou třeba DDT, polychlorované
bifenyly nebo dioxiny) Potom, pokud není stanovena spodní hranice, by
nevyhovovalo téměř nic.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Lubomir Ceska" <raden/=/bvx.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, February 24, 2005 8:44 AM
Subject: A co se jedu týče...


> Povolená množství antibiotik v mléce jsou od 0,1 do 0,2 - v medu je to
> absolutní nula.
>
> Proto, prosím, čtenáře konference, abychom odbornou stránku škodlivosti
> těchto látek ponechali na SVÚ. Mým osobním názorem je, že žádná potravina
> nemá obsahovat antibiotika!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: Antwort: Antibiotická krize na Slovensku
Předchozí:Radim Polášek - Re: El. pohon medometu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu