78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Baudis Jan P. --- 27. 4. 2002
Re[2]: Kurs : senzorika medu - dodatek (891)

Ano, vše, co má potravinářský atest pro přímý(!) styk s potravinami
(tak nějak to na kurzu zaznělo). Onen výčet konkrétních materiálů byl
jen informativní (tedy nikoliv vyčerpávající).

> A co bílý komaxit? Před časem tady někdo psal, že má potravinářský atest.

>>Materiály pro styk s medem:
>> .........

Doporučovali pro skladování medu praktické potravinářské konve, které
jsou poměrně levné. Je to lakovaný pocínovaný plech. Pokud jsou
prázdné, dají se zasunou do sebe a vytvářejí komín a jsou tedy velmi
skladné. Plné se zase stavějí dvě až tři na sebe. Vejde se do nich asi
2/3 obsahu běžně používané hliníkové mlékařské konve. Což má tu
výhodu, že jsou i v naplněném stavu přijatelně lehké pro manipulaci
(pracovat s plnou mlékařskou konví medu, zdvihat, nosit atd. sice není
nezvládnutelné, ale znám větší radovánky. Šetřeme svá záda!)

Plechovky o obsahu 15-20 l z pocínovaného plechu vyrábí: Impress a.s.
Tovární 67. 503 52 Skřivany (tel. 0448/401 222) (adresa převzata z
knihy: Produkce kvalitního medu).

Nejsem si jist, ale mám pocit, že právě tyto plechovky se prodávají na
http://www.honey-well.com/cz za 89 Kč.


J. P. B.

P.S.

Docela mne zaujaly poznámky o hliníku. Někteří říkají, že obaly z
hliníku jsou pro zdraví škodlivé a tuto tezi se zdály potvrzovat
nálezy stop hliníku u nemocných Alzheimerovou chrobou. Přednášející
na kurzu však naproti tomu uvedl, že podezření o závadnosti hliníku
se neprokázalo a že hliník nalezený u nemocných lidí nejspíš není
příčinou nýbrž důsledkem choroby.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 909


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Baudis Jan P. - Záda, pytle cukru a prodejci
Předchozí:Baudis Jan P. - Re[2]: Kurs : marketing medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu