78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 14. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297)

Vážení přátelé,

mám jeden dotaz:

nemohu nikde najít, kde je uvedeno, jakou má mít med trvanlivost.
Poradíte mi, jakou trvanlivost mám psát na etikety, nebo kde
tento údaj najdu? Dosud jsem prodával med jen známým a nic jsem
na něj nepsal.

Předem děkuji.

Milan Valenta



----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----
Od: "Antonín Podhájecký" <a.podhajecky/=/seznam.cz>
Komu: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Předmět: Re: Kvalita medu
Datum: 14.3.2005 - 7:11:09

> Etikerta musí obsahovat:
> označení potraviny: MED, název skupiny (květový, medovicový),
> způsobem
> získávání (pokud není vytočen), množství (g, kg), minimální
> trvanlivost,
> může být způsob skladování, možné nepříznivé ovlivnění zdraví,
> označení
> výrobce, dovozce nebo prodejce (obchodní jméno a sídlo, tj.
> adresa vč.
> IČO), označení země původu, pokud je přimíchán z dovozu. Mohou
> být i další
> údaje.
> Tonda.
>
> >Přesto bych měla ještě jeden todaz. Pokud včelař prodává med,
> >jistě má
> nějakou povinnost med označit. Jaké údaje by měli na prodávaném
> medu býti?
> Při dosavadních dobrých zkušenostech se včelaři jsem se o to
> zatím moc
> nezajímala, ale tento případ mě docela přinutil se o tuto
> problematiku více
> zabývat. Ačkoli uznávám, že třeba opravdu jde jen o mé chuťové
> buňky, které
> prvně nebyly uspokojeny, byla bych ráda opatrnější.
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9298


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Dušan - Re: Vcelarské internetove adresy
Předchozí:Antonín Podhájecký - Re: Kvalita medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu