- (e-mailem) --- 14. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297)
Vážení přátelé,
mám jeden dotaz:
nemohu nikde najít, kde je uvedeno, jakou má mít med trvanlivost. Poradíte mi, jakou trvanlivost mám psát na etikety, nebo kde tento údaj najdu? Dosud jsem prodával med jen známým a nic jsem na něj nepsal.
Předem děkuji.
Milan Valenta
----- PŮVODNÍ ZPRÁVA ----- Od: "Antonín Podhájecký" <a.podhajecky/=/seznam.cz> Komu: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Předmět: Re: Kvalita medu Datum: 14.3.2005 - 7:11:09
> Etikerta musí obsahovat: > označení potraviny: MED, název skupiny (květový, medovicový), > způsobem > získávání (pokud není vytočen), množství (g, kg), minimální > trvanlivost, > může být způsob skladování, možné nepříznivé ovlivnění zdraví, > označení > výrobce, dovozce nebo prodejce (obchodní jméno a sídlo, tj. > adresa vč. > IČO), označení země původu, pokud je přimíchán z dovozu. Mohou > být i další > údaje. > Tonda. > > >Přesto bych měla ještě jeden todaz. Pokud včelař prodává med, > >jistě má > nějakou povinnost med označit. Jaké údaje by měli na prodávaném > medu býti? > Při dosavadních dobrých zkušenostech se včelaři jsem se o to > zatím moc > nezajímala, ale tento případ mě docela přinutil se o tuto > problematiku více > zabývat. Ačkoli uznávám, že třeba opravdu jde jen o mé chuťové > buňky, které > prvně nebyly uspokojeny, byla bych ráda opatrnější. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 9298
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |