76646

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Eman (194.149.115.135) --- 14. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297) (9298) (9300) (9302) (9306)

>Trvanlivost je dána ale při správném skladování. Pokud vím z přednášky, při správném skladování se po roce nepozná
>stáří medu ani podle HMF.

To nemusí být Tondo pravda.

Volně podle http://www.airborne.co.nz/HMF.html:
čas na vytoření 30 mg/kg HMF
30°C 100-300 dní
40°C 20-50 dní
50°C 4-10 dní
60°C 1-2.5 dní
70°C 3-5 hodin
80°C < 2 hodin

Med skladovaný při okolní teplotě přes 30 C po dobu 6 měsíců akumuluje více HMF než stejný med rychle ohřátý na 70 C na 5 minut a poté rychle ochlazený.





Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9308


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Vrána Vítězslav - Re: kvalita medu
Předchozí:Sedli - Prolet


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu