78142

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Eman (194.149.115.134) --- 15. 3. 2005
Re: Kvalita medu (9295) (9297) (9298) (9300) (9302) (9306) (9308) (9313)

>u medu, skladovaného při 8st.C ani po 2 letech laboratoř nepozná, jak je starý.

To ale platí i o medu skladovaném při vyšších teplotách a po více než 2 letech. Množství HMF ukazuje buď na starý med, nebo přehřátý, nebo med z tropických oblastí. Jakým procesem ke vzniku Hmf v medu došlo, to ví jen jeho majitel (možná) a Bůh. To jsou ale jen teorie, pro zákazníka je rozhodující chuť medu. Co mu je platné vědět, že pohankový med je vysoce kvalitní, když mu smrdí. Na rozbor jsem si jednou med dával, ale už mě to při mém prodeji netrápí. Zajímá mě obsah vody a ostatní je dáno včelami, přírodou kolem a hygienou při vytáčení a skladování. Komu jsem prodal med a znal dřív med jen z obchodů, tomu to je hned jasné bez vysvětlování.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 9314


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:miloš - ochranná známka
Předchozí:Antonín Podhájecký - Re: Kvalita medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu