78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Horak Aleą  --- 30. 4. 2002
 Re: Čistění likéru (927) 
 > Já to taky zkoušel. Musí se to nechat dlouho sedat (lahev na topném tělese) > a pak opatrně stočit. > Je to otázka času...
  No právě. Já myslel, že se to nějak dá čistit chemicky. Například zákal z vína lze prý odstranit rozšlehaným bílkem. Další způsoby oddělování roztoků je na bázi albuminů, želatiny či křemičitanů, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Ve vinařském obchodě v Brně (Zan-Aromi, Turistická 7) mají právě různé roztoky a směsi na čiření a filtrování vín a moštů. Nevím, zda-li vysoká koncentrace lihu, v případě "medového léku", nebude mít vliv na funkčnost filtračních roztoků. Příští týden se tam chystám a zkusím něco sehnat, a když ne, tak mi zbude ten filtační papír.
  Zdraví Aleš Horák
 
 
 
  
  | 
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 942
  
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
  Zobrazit celé vlákno | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu