78253

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


jarda - začátečník (193.179.220.253) --- 16. 6. 2005
Rychla krystalizace medu - hořčice

Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka?
Nebo mám trochu více času na vytáčení??

Díky Jarda

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10924


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Josef Šamalík (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice

Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím.

jose


> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka?
> Nebo mám trochu více času na vytáčení??
>
> Díky Jarda

____________________________________________________________
http://www.listicka.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10938


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Ing. Milan Valenta (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice

Omyl, zrovna včera jsem vytáčel rámky s částečně zkrystalizovaným
řepkovým medem. Zčásti mi to potrhalo rámky, zčásti zkrystalizovaný
med v rámcích zůstal. Pravda, ten med měl být již alespoň 14 dní
vytočený, ale nebyl čas......

Milan Valenta


----- PŮVODNÍ ZPRÁVA -----
Od: "Josef Šamalík" <josef.samalik/=/seznam.cz>
Komu: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Předmět: Re: Rychla krystalizace medu - hořčice
Datum: 16.6.2005 - 14:55:48

> Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu
> nemusíš to vůbec řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice
> ale nevím.
>
> jose
>
>
> > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně
> > rychle jako řepka?
> > Nebo mám trochu více času na vytáčení??
> >
> > Díky Jarda
>
> ____________________________________________________________
> http://www.listicka.cz
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10940


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Cervenka (e-mailem) --- 16. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice

Dne čtvrtek 16 června 2005 14:55 Josef Šamalík napsal(a):
> Medy krystalizují až po vytočení, dokud jsou ve včelstvu nemusíš to vůbec
> řešit. Jak rychle krystalizuje med z hořčice ale nevím.
>
> jose
>
> > Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako
> > řepka? Nebo mám trochu více času na vytáčení??

Jo stejne jako z repky, jen je pak takovej tmavsi, ne bilej.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10941


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice

Řepka, hořčice, ohnice a brukvovitá zelenina jsou blízcí příbuzní a květy
mají téměř stejné. Med bude taky čistý podobný. Ale nyní by k němu mohly
přimíchat lípu nebo medovici a ty ve směsi s řepkovým chutnají výborně.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "jarda - začátečník" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, June 16, 2005 12:05 PM
Subject: Rychla krystalizace medu - hořčice


> Začala mi za barákem kvést hořčice, krystalizuje stejně rychle jako řepka?
> Nebo mám trochu více času na vytáčení??
>
> Díky Jarda

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10945


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - hořčice

V dobách, kdy ještě zemědělci nepoužívali selektivní herbicidy, jsme občas
měli med z ohnice z polí a ten krystalizoval rychle a chutnal podobně jako
řepkový.

R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10946


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 17. 6. 2005
Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice

a býval hlavní letní snůškou o tuhle jsme díky dnešním tecnologiím přišli.

Pepan

----- Original Message -----
From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, June 17, 2005 12:46 AM
Subject: Re: Rychla krystalizace medu - ho??ice


> V dobách, kdy ještě zemědělci nepoužívali selektivní herbicidy, jsme občas
> měli med z ohnice z polí a ten krystalizoval rychle a chutnal podobně jako
> řepkový.
>
> R. Polášek
>
>
> __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10952


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu