78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Stanislav Pácl (e-mailem) --- 27. 9. 2005
Medovina

Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem
doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je to
popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik přidává
živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
zkušenost.
        Dík za každou radu.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12437


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek HUBAČ (e-mailem) --- 27. 9. 2005
RE: Medovina

Tyhle kvasinky tak trochu propaguji, protože me ještě nezklamaly.
Davkuji podle způsobu zakvaseni. Ideálně usporne po všech stránkách
vidim udelat napr. Pouze 10 l zakvasu, kdyby se nepovedlo, není velka
skoda a cca za 3-4 dny když se kvasinky namnozi, tak tim nastartuji
třeba 100l. Tak to delam obvykle s dobrými vysledky. Obcas to udělám
podle navodu, taky to jde dobře, ale je vyssi spotreba kvasinek ( to
berte s rezervou cena vcetne poslani mi vychází 0,50kc na litr), hlavne
mam ale strach, ze něco nevyjde a prijdu o celou davku, jako se mi to
letos stalo, ale to nebylo chybou kvasinek, ale počasí, protože jsem to
nalozil začátkem cervence a odjel po navstevach a za 14 dni studeneho
počasí ( medovina byla ve skleniku) z toho byl ocet.
S pozdravem Radek

-----Original Message-----
From: Stanislav P?cl [mailto:spacl/=/cominnet.cz]
Sent: Tuesday, September 27, 2005 8:52 PM
To: V?ela?sk? mailing list
Subject: Medovina

Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem
doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je
to
popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik
přidává
živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
zkušenost.
        Dík za každou radu.

__________ Informace od NOD32 1.1233 (20050926) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12438


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Stanislav Pácl (e-mailem) --- 27. 9. 2005
Re: Medovina

Dík za radu Radku. U mě by asi s tou teplotou nebyl problém protože mám
termokomoru s elektronickým termostatem.Ale chtěl bych se ještě zeptat kolik
přidáváš živné soli jak do zákvasu tak potom do celé várky medoviny .Dík
Standa
----- Original Message -----
From: "Radek HUBAČ" <drh/=/seznam.cz>
To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 27, 2005 9:28 PM
Subject: RE: Medovina


> Tyhle kvasinky tak trochu propaguji, protože me ještě nezklamaly.
> Davkuji podle způsobu zakvaseni. Ideálně usporne po všech stránkách
> vidim udelat napr. Pouze 10 l zakvasu, kdyby se nepovedlo, není velka
> skoda a cca za 3-4 dny když se kvasinky namnozi, tak tim nastartuji
> třeba 100l. Tak to delam obvykle s dobrými vysledky. Obcas to udělám
> podle navodu, taky to jde dobře, ale je vyssi spotreba kvasinek ( to
> berte s rezervou cena vcetne poslani mi vychází 0,50kc na litr), hlavne
> mam ale strach, ze něco nevyjde a prijdu o celou davku, jako se mi to
> letos stalo, ale to nebylo chybou kvasinek, ale počasí, protože jsem to
> nalozil začátkem cervence a odjel po navstevach a za 14 dni studeneho
> počasí ( medovina byla ve skleniku) z toho byl ocet.
> S pozdravem Radek
>
> -----Original Message-----
> From: Stanislav P?cl [mailto:spacl/=/cominnet.cz]
> Sent: Tuesday, September 27, 2005 8:52 PM
> To: V?ela?sk? mailing list
> Subject: Medovina
>
> Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem
> doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
> zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je
> to
> popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik
> přidává
> živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
> zkušenost.
> Dík za každou radu.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1233 (20050926) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12439


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radek HUBAČ (e-mailem) --- 5. 10. 2005
RE: Medovina

Podle receptu ctim zasadu baleni modre od kvasinek vinka na 10l
Radek

-----Original Message-----
From: Stanislav Pácl [mailto:spacl/=/cominnet.cz]
Sent: Tuesday, September 27, 2005 9:46 PM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: Medovina

Dík za radu Radku. U mě by asi s tou teplotou nebyl problém protože mám
termokomoru s elektronickým termostatem.Ale chtěl bych se ještě zeptat
kolik
přidáváš živné soli jak do zákvasu tak potom do celé várky medoviny .Dík
Standa
----- Original Message -----
From: "Radek HUBAČ" <drh/=/seznam.cz>
To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 27, 2005 9:28 PM
Subject: RE: Medovina


> Tyhle kvasinky tak trochu propaguji, protože me ještě nezklamaly.
> Davkuji podle způsobu zakvaseni. Ideálně usporne po všech stránkách
> vidim udelat napr. Pouze 10 l zakvasu, kdyby se nepovedlo, není velka
> skoda a cca za 3-4 dny když se kvasinky namnozi, tak tim nastartuji
> třeba 100l. Tak to delam obvykle s dobrými vysledky. Obcas to udělám
> podle navodu, taky to jde dobře, ale je vyssi spotreba kvasinek ( to
> berte s rezervou cena vcetne poslani mi vychází 0,50kc na litr),
hlavne
> mam ale strach, ze něco nevyjde a prijdu o celou davku, jako se mi to
> letos stalo, ale to nebylo chybou kvasinek, ale počasí, protože jsem
to
> nalozil začátkem cervence a odjel po navstevach a za 14 dni studeneho
> počasí ( medovina byla ve skleniku) z toho byl ocet.
> S pozdravem Radek
>
> -----Original Message-----
> From: Stanislav P?cl [mailto:spacl/=/cominnet.cz]
> Sent: Tuesday, September 27, 2005 8:52 PM
> To: V?ela?sk? mailing list
> Subject: Medovina
>
> Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože
jsem
> doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
> zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde
je
> to
> popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik
> přidává
> živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
> zkušenost.
> Dík za každou radu.
>
> __________ Informace od NOD32 1.1233 (20050926) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>
>


__________ Informace od NOD32 1.1241 (20051004) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12502


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 29. 9. 2005
Re: Medovina

Kde se daji v internetu nalezt kvasinky "Schimansky" ?

D. Helmut

--- Original Nachricht ---
Absender: Stanislav Pácl
Datum: 27.09.2005 20:51

>Objednal jsem si pro výrobu medoviny kvasinky fy Schimansky.Protože jsem
>doposud používal kvasinky "Dolské",chci se zeptat někoho kdo používá
>zmíněné kvasinky fy Schimansky,jak je dávkuje.Jestli dle návodu /kde je to
>popsáno pro ovocný kvas/ nebo má jiné zkušenosti,popřípadě kolik přidává
>živné soli /u "Dolských" je to 0,3g na litr/.Případně jiné poznatky a
>zkušenost.
>        Dík za každou radu.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12460


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Stanislav Pácl (e-mailem) --- 29. 9. 2005
Re: Medovina

Kvasinky Schimansky jsou na www.schimansky.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12462


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu