78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polášek (e-mailem) --- 19. 11. 2005
Re: Medovina
Já myslím, že právě kvasné produkty typu medových vín jsou možnost dalšího zvýšení odbytu medu. Třeba víno je na jižní Moravě na severní hranici rozšíření a pokud je přes léto více chladno, vychází bez přicukření dost často špatně. Přídavek medu při výrobě vína nejspíš do rozdrcených bobulí před lisováním by mohl výsledný mok výrazně zkvalitnit, přitom by obsahoval stejné látky jako klasické víno, měl by podobnou chuť, sice by se to nemohlo jmenovat víno, ale nějak jinak, na druhé straně by to defakto víno nebylo, takže by bylo možné v případě úspěchu i případně vysázet další vinice nad výměru stávajících povolených v EU. Podobně by to mohly být "vína"z drobného ovoce, jeřabin, určitých odrůd hrušek a jablek atd. Jen by se musela technologie jejich výroby vypipplat tak, aby výsledný mok nebyl na úrovni krabicového vína pro bezdomovce jako dnes, ale aby chutí mohl konkurovat stolnímu a odrůdovému vínu.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "pan Josef Jiří Menšík" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Saturday, November 19, 2005 3:57 PM Subject: Re: Medovina
> ona medovina je ve své podstatě víno vyrobené z medu ale vykvašením > samotného medu dostanete nápoj nevalné chuti a proto se hned na začátku > kvašení doněj přidává různé koření nebo právě ovocné štávy > Medové víno je zase něco jiného Jeho základem jsou právě štávy z ovoce kde > se hldina cukrů místo řepným cukrem doplní medem > > Pepan > > ----- Original Message ----- > From: "Eman" <> > To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Saturday, November 19, 2005 10:54 AM > Subject: Re: Medovina > > > > Pan Josef > > .. klepšímu vysrážení bílkovin se přidávají avocné štávy 2l na 10 > > --------------------- > > > > Tomu já neříkám medovina ale slabé ovocné víno s přídavkem medu. Někdo > tomu > > říká ovocná medovina, ale já si radši dám místo toho dobré víno. > > > > __________ Informace od NOD32 1.1291 (20051118) __________ > > > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > > http://www.nod32.cz > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13191
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu