78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 21. 11. 2005
Re: "Pěnový" med

občas se to stává známe to ze sklenic do kterých byl stočen me po po stáčení
a při přirozeném tuhnutí vytvořil bílé mapy což se nepovažuje za vadu medu
a je to obdoba pastovaného

PEPAN

----- Original Message -----
From: "Milan Čáp" <kutil/=/bydlo.net>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, November 20, 2005 7:01 PM
Subject: "Pěnový" med


Nechal jsem v barelu ztuhnout květový med. Dnes jsem ho chtěl rozpustit a
když jsem ho otevřel našel jsem na jeho povrchu asi palec silnou vrstvu
skoro bílého ztuhlého pěnového medu. Chutná velmi dobře, je lehký a vzdušný.
Dal by se přirovnat k Tureckému medu, nebo bílé čokoládě.
Nemáte někdo stejnou zkušenost? Nevíte, jak k tomu mohlo dojít, případně jak
takovýto med vyrobit?
Myslím, že by to bylo zajímavé zpestření nabídky.

Milan Čáp

__________ Informace od NOD32 1.1295 (20051120) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13210


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Janura Štefan (e-mailem) --- 21. 11. 2005
RE: "Pěnový" med

ked som sa na to pytal pred niekolkymi rokmi starych cvelarov co je to tak
povedali ze je to speneny med ktory obsahuje
med, pel, propolis, vosk a vsetko co sa moze dostat pri vytacani do medu.
vacsinou to robi jarny med.

ale kazdy mi povedal ze je to vlastne nazdravsia podoba medu, lebo obsahuje
uplne vsetko aj ked si ludia pri kupe myslia ze je to skysleny med. preto
ked sa necha med postat cize vycirit tak sa vzdy z vrchu tato "pena"
pozbiera.

ja osobne ju knzumujem ako ako cisty med ked ju pozbieram



Pista

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13212


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu