78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 21. 11. 2005
Re: "Pěnový" med
občas se to stává známe to ze sklenic do kterých byl stočen me po po stáčení a při přirozeném tuhnutí vytvořil bílé mapy což se nepovažuje za vadu medu a je to obdoba pastovaného
PEPAN
----- Original Message ----- From: "Milan Čáp" <kutil/=/bydlo.net> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, November 20, 2005 7:01 PM Subject: "Pěnový" med
Nechal jsem v barelu ztuhnout květový med. Dnes jsem ho chtěl rozpustit a když jsem ho otevřel našel jsem na jeho povrchu asi palec silnou vrstvu skoro bílého ztuhlého pěnového medu. Chutná velmi dobře, je lehký a vzdušný. Dal by se přirovnat k Tureckému medu, nebo bílé čokoládě. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Nevíte, jak k tomu mohlo dojít, případně jak takovýto med vyrobit? Myslím, že by to bylo zajímavé zpestření nabídky.
Milan Čáp
__________ Informace od NOD32 1.1295 (20051120) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13210
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Janura Štefan (e-mailem) --- 21. 11. 2005
RE: "Pěnový" med
ked som sa na to pytal pred niekolkymi rokmi starych cvelarov co je to tak povedali ze je to speneny med ktory obsahuje med, pel, propolis, vosk a vsetko co sa moze dostat pri vytacani do medu. vacsinou to robi jarny med.
ale kazdy mi povedal ze je to vlastne nazdravsia podoba medu, lebo obsahuje uplne vsetko aj ked si ludia pri kupe myslia ze je to skysleny med. preto ked sa necha med postat cize vycirit tak sa vzdy z vrchu tato "pena" pozbiera.
ja osobne ju knzumujem ako ako cisty med ked ju pozbieram
Pista
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13212
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu