78405

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Baudis Jan P. --- 27. 6. 2002
Re: Kvasici med


Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci
nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného
medu, která snadno zkvasí.

U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali
na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.




> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly
> tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo
> asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med
> pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani
> dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni
> medu???




J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1362


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu