78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Baudis Jan P. --- 27. 6. 2002
Re: Kvasici med
Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného medu, která snadno zkvasí.
U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.
> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly > tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo > asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med > pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani > dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni > medu???
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 1362
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu