78139

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stonjek (62.84.141.209) --- 12. 2. 2006
Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě

Je to přesně tak. Řepkový med je neskutečný prevít a i pod víčky může mít k 22%. Je li i v tomto stavu pečlivě a těsně uzavřen, nic se neděje. Co včelky zavíčkují to nekvasí. Ale stačí neskutečně málo a průšvih u zákazníka je na cestě. Máme ale štěstí. Jak ochotně řepkový med vodu přijímá, tak stejně snadno se jí zbavuje a toho se dá snadno využít k vysoušení. Zkrystalizovaný med zkvašuje prý ještě ochotněji.Vliv teploty na hustotu medu není zas tak významný. Hustoměr je nastaven na 20 stupňů a za jeden stupeň nad se odečítá 0.1% obsahu vody, při teplotách pod, se to samé přičítá, takže +- 5 stupňů nám ovlivňuje obsah vody o 0.5%.ˇKomu by náhodou med zkvasil, upozorňuji, že nejde použít ke krmení včel ani nařeďěný. Je dost silně toxický a tak zbývá medovina, nebo kanál. Co se týče převařování medoviny, považuji to za barbarství a návod jak přijít v lahodném nápoji o spoustu látek lidskému zdraví prospěšných. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14580


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.109.96) --- 12. 2. 2006
Re: Sedimentace a kvašení medu v nádobě

To máš asi pravdu, ale nepřevařením medu tam taky může vzniknout spousta látek lidskému zdraví neprospěšných a některých chuťově nepříjemných. Zkoušel jsem obojí a nakonec zůstal u vaření. Sobě bych si ještě namluvil, že je nevařená zdravější, ale ostatní konzumenty přesvědčit nedokážu :-). Ale nikomu to neberu, možná to jen neumím.

>Stonjek:
>Co se týče převařování medoviny, považuji to za barbarství a návod jak přijít v lahodném nápoji o spoustu látek lidskému zdraví prospěšných.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14594


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu