78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 26. 9. 2006
Re: med

EU norma je 20% vody a česká 18 % a vřesový 23% Ale i při 24 % med nejde ještě roskvasi Výkupsi však požadují nejvýše 19%

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Pavel Votrubec <votrubec/=/spsul.cz>
> Předmět: Re: med
> Datum: 24.9.2006 21:11:27
> ----------------------------------------
> Pokud med začal kvasit tak měl v sobě moc "vody". Schválená norma je 19%
> vody.
>
> Znamená to, že včelař vytáčel "nezralý med", který včely ještě pořádně
> nepřefitrovaly (nevysušily).
>
> Už se s tím nedá nic jiného dělat, než reklamovat u dodavatele.
>
> Je to škoda, že váš včelař vytáčel nevyzrálý med a tím si znehodnotil kus
> své jinak poctivé práce.
>
> Doporučuje se vytáčet med ze 3/4 zavíčkovaný, ale někdy to nejde a tak aspoň
> provést zkoušku "zralosti" trhnutím obrácené souše a když kape med, tak to
> nechat včelám. Asi měl své "důvody" proč to neudělal.
>
> Pavel
>
> ----- Original Message -----
> From: "liska" <bliska/=/tiscali.cz>
> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Sunday, September 24, 2006 8:17 PM
> Subject: med
>
>
> > Prosím o vysvětlení jak se mohlo stát, že letos kupovaný med od včelaře
> > (lety ověřený dodavatel velmi kvalitního medu) mi začal v originální
> > sklenici kvasit. ještě jsem se s tím nesetkal a nevím kde se stala chyba,
> > případně jak dalšímu kvašení zabránit, nebo zda je nutné celou sklenici
> > "vyhodid". děkuji za odpověď.
> >
>
>
> --------------------------------------------------------------------------------
>
>
> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>
>
>
>
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18792


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu