78083

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 10. 2006
Re:cesky med

Dobrý den Danielo,

takže jde o průmyslové vlastnictví ČSV a to se řídí vnitřní směrnicí. (svazu)

http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=med

Odkaz na web ČSV -med (ono nejde jen o názny Český med, ale i jeho slovní kombinace a také Moravský med, Slezský med Med od včelaře a i více na: . viz odkaz výše a článek: Ukázky....

Všeobecné informace k normě:

http://www.vcelarstvi.cz/cz/pdf/smernicemed.pdf

Vnitřní směrnice - nejdůležitější dokument o normě:

http://www.vcelarstvi.cz/cz/PDF/smernice/21.pdf

A Váš případ je článek 6 této směrnice - Oprávnění k užívání ...

Ano, ale měl by podle všeho pokud možno dodržet i grafickou podobu známky a s tím spojený včelařem zvolený název i s registrovaným nákresem.

Nákres je součástí názvu normy. Obdobně je to i se značkou např. Puma, která nese přímo na výrobku grafické označení s názvem či jinak logo. Obdobně je to i se všemi známkami.

S pozdravem
_gp_
http://vindex.ic.cz

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Daniel Prokes, Ing. :

> dobry den,
> jen se chci zeptat, k te znacce "cesky med",
> to si vlastne muze dat kazdy vcelar na svou etiketu?
> tedy, pokud je clenem svazu:o))
> dekuji za info!
> mariana prokesova
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18971


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Daniel Prokes, Ing. (e-mailem) --- 15. 10. 2006
akatovy med?

dobry den,
jeste bych se rada zeptala, zda nekdo mate zkusenosti
s akatovym medem,
zda kdystalizuje a kdy, na co se nejlepe hodi atp.
rikam zakaznikum to, co jsem si precetla,
tj. doba krystalizace cca 5 let, pouziti hlavne jako dresing do salatu, s
octy balsamiko a tak, ale budu vam vdecna za dalsi rozsireni "obzoru"...
dekuji a preji vam krasny den!
m.p.
----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, October 15, 2006 12:04 PM
Subject: Re:cesky med


> Dobrý den Danielo,
>
> takže jde o průmyslové vlastnictví ČSV a to se řídí vnitřní směrnicí.
> (svazu)
>
> http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=med
>
> Odkaz na web ČSV -med (ono nejde jen o názny Český med, ale i jeho slovní
> kombinace a také Moravský med, Slezský med Med od včelaře a i více na: .
> viz odkaz výše a článek: Ukázky....
> Všeobecné informace k normě:
>
> http://www.vcelarstvi.cz/cz/pdf/smernicemed.pdf
>
> Vnitřní směrnice - nejdůležitější dokument o normě:
>
> http://www.vcelarstvi.cz/cz/PDF/smernice/21.pdf
>
> A Váš případ je článek 6 této směrnice - Oprávnění k užívání ...
>
> Ano, ale měl by podle všeho pokud možno dodržet i grafickou podobu známky
> a s tím spojený včelařem zvolený název i s registrovaným nákresem.
> Nákres je součástí názvu normy. Obdobně je to i se značkou např. Puma,
> která nese přímo na výrobku grafické označení s názvem či jinak logo.
> Obdobně je to i se všemi známkami.
>
> S pozdravem
> _gp_
> http://vindex.ic.cz
>
>> ------------ Původní zpráva ------------
>> Od: Daniel Prokes, Ing. :
>
>> dobry den,
>> jen se chci zeptat, k te znacce "cesky med",
>> to si vlastne muze dat kazdy vcelar na svou etiketu?
>> tedy, pokud je clenem svazu:o))
>> dekuji za info!
>> mariana prokesova
> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>

_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18975


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 10. 2006
Re:akatovy med?

> dobry den,
> jeste bych se rada zeptala, zda nekdo mate zkusenosti
> s akatovym medem,
> zda kdystalizuje a kdy, na co se nejlepe hodi atp.
> rikam zakaznikum to, co jsem si precetla,
> tj. doba krystalizace cca 5 let, pouziti hlavne jako dresing do salatu, s
> octy balsamiko a tak, ale budu vam vdecna za dalsi rozsireni "obzoru"...
> dekuji a preji vam krasny den!
> m.p.
........

S prodejem v malém a s akátem moc zkušenosti nemám, ale krystalizace a čistota akátu je závislá na dalších převážně monokulturách, které během dne rozkvétají zároveň při květu akátu nebo před nebo po akátu (než se vybere) Také jsou způsoby technologie ošetřování včelstev s postupy jak mistrně oddělit a vytáčet jednodruhový med.

Krystalizace akátu je tudíž přímo závislá na procentuálním zastoupení té dané konkurenční medující kultury vedle akátu. Akátový med může zkrystalizovat a má typický nádech "dočira" s hranatou chutí. (moje neodborná definice)

Jinak plno receptů, které jsou docela dobrou ucelenou knihou své doby je v jednom titulu Kadlčák, Jos. M. - Med a jeho zpracování v domácnosti

a knihovničce na odkazu:

http://vindex.ic.cz/beebookcase/Kadl%E8%E1k%2C%20Jos.%20M.%20-%20Med%20a%20jeho%20zpracov%E1n%ED%20v%20dom%E1cnosti/

Nemám sílu a hlavně prostor takové zajímavé (volné) knihy dát např. do formátu pdf a vystavit je, tudíž doporučuji postupně postahovat strany (nebovýběr) jako velké skeny (ne náhledy) a vytisknou si to v nějaké malé kvalitě (kvůli ingoustu) ke sporáku.

(v Wxp je-li vše funkční, jde o jednoduchou záležitost)





. _gp_
http://vindex.ic.cz
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18979


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Daniel Prokes, Ing. (e-mailem) --- 15. 10. 2006
Re: Re:akatovy med?

diky za vycerpavajici odpoved, ja s temi pdf a wxp radeji pockam na
dana:o))
s tim akatem je to zvlastni, nektery (asi tak 1 ze 200)
ve sklenicce krystalizuje, jakoby tuhne, mysleli jsme, ze je to tim, jak
vozime zbozi do obchudku, ale fakt je, ze jine medy z teze bednicky jsou
stale cire, tak to bude asi nejakou nepatrnou primesi jinych kvetu...
mimochodem, nechapu, co na tomhle medu vsichni maji, me moc nechutna, naopak
jsem na nem poznala, ze jsem tehotna, je to lepsi nez gravitest:o))
no nic, jdu zase varit...
mejte se a diky!
m.
----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, October 15, 2006 1:24 PM
Subject: Re:akatovy med?


>> dobry den,
>> jeste bych se rada zeptala, zda nekdo mate zkusenosti
>> s akatovym medem,
>> zda kdystalizuje a kdy, na co se nejlepe hodi atp.
>> rikam zakaznikum to, co jsem si precetla,
>> tj. doba krystalizace cca 5 let, pouziti hlavne jako dresing do salatu, s
>> octy balsamiko a tak, ale budu vam vdecna za dalsi rozsireni "obzoru"...
>> dekuji a preji vam krasny den!
>> m.p.
> ........
>
> S prodejem v malém a s akátem moc zkušenosti nemám, ale krystalizace a
> čistota akátu je závislá na dalších převážně monokulturách, které během
> dne rozkvétají zároveň při květu akátu nebo před nebo po akátu (než se
> vybere) Také jsou způsoby technologie ošetřování včelstev s postupy jak
> mistrně oddělit a vytáčet jednodruhový med.
>
> Krystalizace akátu je tudíž přímo závislá na procentuálním zastoupení té
> dané konkurenční medující kultury vedle akátu. Akátový med může
> zkrystalizovat a má typický nádech "dočira" s hranatou chutí. (moje
> neodborná definice)
>
> Jinak plno receptů, které jsou docela dobrou ucelenou knihou své doby je v
> jednom titulu Kadlčák, Jos. M. - Med a jeho zpracování v domácnosti
> a knihovničce na odkazu:
>
> http://vindex.ic.cz/beebookcase/Kadl%E8%E1k%2C%20Jos.%20M.%20-%20Med%20a%20jeho%20zpracov%E1n%ED%20v%20dom%E1cnosti/
>
> Nemám sílu a hlavně prostor takové zajímavé (volné) knihy dát např. do
> formátu pdf a vystavit je, tudíž doporučuji postupně postahovat strany
> (nebovýběr) jako velké skeny (ne náhledy) a vytisknou si to v nějaké malé
> kvalitě (kvůli ingoustu) ke sporáku.
> (v Wxp je-li vše funkční, jde o jednoduchou záležitost)
>
>
>
>
>
> . _gp_
> http://vindex.ic.cz
> _______________________________________________
> Konference Vcely
> Vcely/=/v.or.cz
> http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
>

_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18981


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu