78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- A.Turcani (62.168.124.222) --- 4. 12. 2006
Re: konzumácia peľu
Čerstvý peľ nevyužije ani včela, preto ho "silážujú" v bunkách, kde puká jemná blanka (oxina)na jeho obale. Toto sa musí urobiť i s peľom pre výživu ľudí.
Peľ sušený, čerstvý či mrazený sa očistí od nečistôt a na väčšej miske sa zaleje teplým roztokom vody zmiešanej s medom. Na 1 kg peľu asi O,3-0,4 litra vody na čerstvý peľ, na sušený to môže byť aj O,5 litra teplej vody, rozpustíme v ňom 0,3kg medu a zmiešame s peľom. Hustota peľovej zmesi má mať prirodzenú hustotu, ani tvrdá ani mäkká. Pripravený peľ plníme do skleníc, čo je dôležité, len do 2/3, inak "prekypí z pohára. Peľ uzatvoríme viečkom a ponecháme asi 1-2 týždne v teplej miestnosti, kým sa kvasným procesom obal peľového zrna naruší.
Každý, kto začne používať peľ, musí si urobiť skúšku, či netrpí na peľ alergiou. Prvýkrát treba požiť len trošičku zmesi a čakať. Ak ste alergický začne vás bolieť žalúdok a spôsobí nepríjemné nadúvanie.
Lepšie ako používať takto pripravený peľ je pripraviť si koktailový nápoj, npr. mlieko, kakao a peľ,ak treba prisladiť a rozmixovať. Týchto možností je viac. použiť môžete aj ovocie a podobne. Pre chorých na prostatu je vhodný. Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 19506
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu