78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


NadaOlmrova (88.101.105.20) --- 4. 2. 2007
Re: průlet včel

Milí přátelé,
prosím o pomoc. Četla jsem o americké včelí farmě a nevím, co může být česka " hot room", jedná-li se o stáčírnu medu či o něco složitějšího. Nemáte potuchy? Díky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20589


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: prÚlet vèel

JE TO ZŘEJMĚ HORKÁ MÍSTNOST, TA SE POUŽÍVÁ K UDRŽENÍ TEPLOTY MEDU V PLÁSTECH PŘED VYTÁČENÍM Ve velkoprovozu je to nutnost

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: NadaOlmrova <nadaolmrova/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: pr?let v?el
> Datum: 04.2.2007 20:45:07
> ----------------------------------------
> Milí přátelé,
> prosím o pomoc. Četla jsem o americké včelí farmě a nevím, co může být
> česka " hot room", jedná-li se o stáčírnu medu či o něco složitějšího.
> Nemáte potuchy? Díky
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20590


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: prÚlet vèel

Josef.Mensik:

> JE TO ZŘEJMĚ HORKÁ MÍSTNOST, TA SE POUŽÍVÁ K UDRŽENÍ TEPLOTY MEDU V PLÁSTECH
> PŘED VYTÁČENÍM Ve velkoprovozu je to nutnost
.....

Pepo nutnost mít hotroom zas taková není až tak velká, ale ta místnost má funkci právě opačnou. Co jsem mohl usuzovat z videa z Kanady, tak taková místnost je k "odteplení" medu, protože by prostě ihned strčené před linku horké dílo nevydrželo manipulaci. Proto horká místnost od horkých rámků čestvě ten den dovezených ze včelnic a to nutné odteplení nebo odvětrání zbytečného tepla, jak kdo chce.

Sám také mám polední siestu před každodenním vytáčení při medobraní. Vytáčení medu nejde u velkoprovozů uspěchat při 30 -40°C ve stínu. Jde hlavně o odvíčkování.

Také by paní Naďo určitě pomohly souvislosti, protože hotroom by mohla být při zpracování medu (plnění do obalů) ohřevná komora pro ztekucení krystalického medu nebo ohřevné předpřípravné komory s homogenizátory.


_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20591


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Eman (194.149.115.254) --- 5. 2. 2007
Re: prÚlet vèel

Nabízím ještě jedno vysvětlení, co je to hot room. V článku o vlhkosti medu (http://edis.ifas.ufl.edu/AA249) píší, že hot room slouží ke snížení vlhkosti medu před vytáčením. Odebírají tam (Florida) včelám ve vrcholné snůšce nezavíčkované plásty, a tím včely podněcují k většímu výkonu a med v plástech musí v hot roomu odvlhčit.
-------------
G.Pazderka
>Co jsem mohl usuzovat z videa z Kanady, tak taková místnost
>je k "odteplení" medu, protože by prostě ihned strčené před linku horké dílo nevydrželo manipulaci.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20592


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radek (85.70.56.23) --- 5. 2. 2007
Re: prÚlet vèel

Pri nasteve velkofarmy na Novem Zelande (cca 10 000 vcelstev) meli zajimave usporadany provoz. Hned jako druha cast byl "hot room", s digitalne merenou teplotou a nastavenou na cca 50st C, kam se okamzite po dovezeni nastavku na kapote nakladaku vse davalo (kapacita na dva dny) a z druhe strany (dvere na obe strany) se prubezne nastavky odebiraly a vytacely.

Cilem bylo udrzet med vlacny a usnadnit vytaceni.

Teplych komoro pak bylo v provozu vice, napr. pred stacenim a balenim medu (pro cca 200 l sudy).

radek kobza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20594


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Bohumil Horák (e-mailem) --- 5. 2. 2007
přihlášení se do včelařské konference

Vážení, chtěl bych do včelařské konference přihlásit mou studentku Leonu
Motalovou (leonalery/=/seznam.cz). Co pro to musíme udělat?
Bohumil Horák

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20595


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Radek Krušina (195.39.121.166) --- 5. 2. 2007
Re: přihlášení se do včelařské konference

Bohumil Horák napsal:
>Vážení, chtěl bych do včelařské konference přihlásit mou studentku Leonu
>Motalovou (leonalery/=/seznam.cz). Co pro to musíme udělat?
Bohumil Horák
........

Já myslím, že buď nemusíte dělat nic a přispívat přímo přes internet.
Nebo se může přihlásit stejně jako vy a přispívat e-mailem:
http://www.vcely.or.cz/formular.htm
Záleží, co pro ni bude výhodnější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 20596


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu