78432

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Mojmír Večerka (85.207.123.92) --- 27. 2. 2007
medocukrové těsto

Jak se vyrábí medocukrové těsto?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21121


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
M. Václavek (213.29.160.5) --- 27. 2. 2007
Re: medocukrové těsto

Smícháš 1 kg medu a 3 kg moučkového cukru a dobře prohněteš.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21125


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 28. 2. 2007
Re:medocukrovĂŠ tĂŹsto

smíchá se med s práškovým cukrem 1 : 1 nebo 1 : 2 dále se přidávaly i další přísady o kterých se dnes tvrdí, že jsou zbytečné nebo dokonce škodlivé a to kvasnice nebo sušené mléko dále lze přidat drcený pyl. z toho se udělají placky nejlépe na kousky folie a ty se kladou na horní loučky rámků nebo přímu do krmítek k tomu určených neberou to ale z bočních, zadních krmítek a ani z podmetu, Nedává se na jaře krystal ten vynesou jako smetí

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Mojm?r Ve?erka <MojmirVe?erka/=/seznam.cz>
> Předmět: medocukrové t?sto
> Datum: 27.2.2007 19:54:18
> ----------------------------------------
> Jak se vyrábí medocukrové těsto?
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21168


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
A.Turcani (62.168.124.222) --- 28. 2. 2007
Re: medocukrove cesto

Správny pomer je približne 0,3kg horúceho medu na 1kg práškového cukru. Cesto musí tvrdé a to sa dá docieliť len keď med nahrejeme na 60°C (včelám to škodiť nebude!). Vyrobiť väčšie množstvo primitívnym spôsobom, miesením je namáhavé, ale tvrdosť treba dodržať, inak prijímaním vlhkosti tečie a to je strašne nepríjemné. Anton

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu