78124

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 1. 3. 2007
Re: glycerol

Je to dost chemicky odlišná látka od cukru - trojmocný lineární alkohol.
Pokud není pro včely rovnou jedovatý, nejspíš nemají potřebné enzymy pro
jeho štěpení na energii a zřejmě by ho nedokázaly v buňkách skladovat, je
mnohem více hydroskopický než cukerné zásoby. Je to spíš otázka pro VUVČ v
Dole. Pokud je to potravinářský glycerol, spíše by se využil jako přísada do
medoviny v řádu jednotek procent, měl by zjemňovat chuť. Nebo na masti na
pleť místo přídavku lihu a části přídavku sádla nebo vaseliny, na pleť je
šetrnější než líh. Odhaduji taky, že malý přídavek do medu by mohl zpomalit
jeho krystalizaci.

R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21218


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu