78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Michal (77.236.209.145) --- 5. 6. 2007
cukr

Radim Polá?ek:

Dekuji za zajimavou odpoved. Tak nakonec asi radeji koupim novy cukr a ten stary zatim necham lezet nebo ho zkusim dat do vina az zas dam v lete neco prekvasit..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23126


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 6. 6. 2007
Re: cukr

Do vína na přímé pití jsi nejsem jistý, jestli ten cukr tomu nedodá nějakou
pachuť. Do kvasu k nějakému ovoci a potom vypálit mně to připadá mnohem
průchodnější. Nebo aspoň to udělat podobně jako s medem do medoviny, povařit
roztok, tím zničit mikroorganismy, posbírat případnou pěnu při vaření, tím
odstranit případné bílkovinné příměsi z těch mikroorganismů a teprve potom
roztok použít jako přídavek do vína. Ale to je podle mně krajní řešení,
kdyby ten cukr byl hodně roků někde jako vlhkém sklepě a "plaval" by v
igelitovém pytli nebo nádobě. Anebo kdyby se rozpustil ve vodě, tak by tam
zůstala nerozpuštěná nějaká znatelná vrstva usazeného prachu a
mikroorganismů. Pokud je "jen" navlhlý, klidně bych ho dal třeba jako tu
podněcovací dávku 4 - 6 kilo na včelstvo po posledním medobraní někdy v
srpnu a počkal tak týden, než ho včely buď spotřebují nebo zředí medem v
případě snůšky a potom teprve bych krmil na zimu. Ono s těmi příměsemi
nestravitelnými pro včely to v zimních zásobách obvykle není zas tak moc
horké. Záleží jaká bude zima. Kdyby byla zima jako předposlední tady na
severní Moravě, kdy včely vyletěly naposledy v polovině prosince a potom
někdy až na začátku dubna, tak ano. Když je ale běžná zima, včely několikrát
za zimu vyletí a vyprázdní výkalové váčky, nijak to nevadí.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Michal" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, June 05, 2007 11:08 PM
Subject: cukr


> Radim Polá?ek:
>
> Dekuji za zajimavou odpoved. Tak nakonec asi radeji koupim novy cukr a ten
> stary zatim necham lezet nebo ho zkusim dat do vina az zas dam v lete neco
> prekvasit..


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23127


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu