78440
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 8. 6. 2007
Re:cukr
Pro výrobu medoviny platí stejná pravidla jako u výroby vína a i stejné nemoci vína z toho co popisuješ mohlo jít o nízkou teplotu při kvašení medovina potřebuje 25°C nebo o chorobu slezovatění , tam pomůže jen znovu převařit dosladit na potřebnou hodnotu a znovu zaočkovat kvasinkami
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Michal <e-mail/=/nezadan> > Předmět: cukr > Datum: 07.6.2007 18:26:59 > ---------------------------------------- > Radim Polá?ek: > > Varil jsem tu medovinu minimalne hodinu z toho 45 minut se vazne varila na > dost vysoke teplote..Poctive jsem obiral penu, co se tvorila na hladine. S > tim pomerem nevim. Jsem to behem kvaseni pretacel, jak radi v navodu, aby > se provzdusnila a prilil drobek studene prevarene vody. Na chvilku(cca den > dva) to pomohlo,ale pak to zas prestalo kvasit.Pomery cukr, voda, med byli > podle navodu.. Snad jestli to nebylo tim ze ten med byl trosku > predkvaseny.. Asi ho deda vytocil brzo a nechal v teple, to uz mi dneska > ale nepovi. Nebo by mohli byt spatne kvasinky. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23155
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu