78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - kozlík (194.212.232.6) --- 25. 1. 2008
Re: nerez
Ta osmička musí udržet 3l na páce, kroužek pro trychtýř se sítkem plným medu. Navíc mi to táta již udělal na tenhle průměr - stavítka držáky atd. akorát , že je to z hlazenky, co zrovna našel ve verku. Ta byla natřená, aby nerezla na vyzkoušení. Po sezoně zkoušení jsem zjistil, že se bez toho již neobejdu a teď je třeba to upravit, aby se barva neloupala a možná i na další použití.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 26973
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Martin Olsak (e-mailem) --- 26. 1. 2008
RE: nerez
Prispevek je o sestrojeni okapavace. Priznam se k neznalosti a kladu tedy otazku: O jakou pomucku se jedna? Sla by zverejnit nejaka fotka?
Diky,
Martin
> Od: kozlík > Po sezoně zkoušení jsem zjistil, > že se bez toho již neobejdu ...
No virus found in this outgoing message. Checked by AVG Free Edition. Version: 7.5.516 / Virus Database: 269.19.11/1242 - Release Date: 24.1.2008 20:32
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 26982
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Stonjek (194.228.235.95) --- 27. 1. 2008
Re: nerez
Přiznám se, že tento dotaz mě překvapil, protože vše, včetně obrázku vyšlo ve Včelařství asi před rokem,možná o něco déle. Odkapávače slouží k dokonalému vykapání nádob, věder, sklenic, neboť v nich vždycky něco málo medu zbyde a jak ho dostat ven. Např vědro odkapává "dosucha při pokojové teplotě asi 20 hodin, ve studenu podstatně déle.Takže držet to v ruce nejde a provizoria jsou pouze k jednomu....Někdo namítne, že se dá z toho vymytím vyrábět medovina, ale zkuste to,kolik všeho musíte vymýt, aby vznikl obsah cukru u 50 l zákvasu na 28 stupňú. Takže vědro, nádoba, sklenice nakloněná tak aby vše vyteklo /u sklenic to musí být hodně/ to vše na podstavci, aby se pod to vešla sklenice a ty se pak také slejou dohromady. Odkapávače používám 1 rok a dnes nemůžu pochopit, jak jsem bez nich mohl tak dlouho existovat. Vynikající pomůcka, všem doporučuji! Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 26984
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu