78399

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.1.251) --- 1. 4. 2008
uzení

To je pořád samé včela a varroa. Já to zkusím z jiného soudku. Zrovna dneska budu doma udit klobásky. Přitom využívám včelařské pomůcky a sice kuřlák. Do kuřláku nacpu správné dřevo, nemělo by to být nějaké plesnivé ztrouchnivělé a taky by to nemělo být smolnaté dřevo, já tam dávám bukové dřevo. Kuřlák potom hodím pod uďák, mám tam v něm otvor, aby kouř z bukového dřeva šel dovnitř a vyudil ty klobásky. Pravda, kuřlák nedává moc tepla, takže to nebude uzení teplem, ale studeným kouřem. O to víc by ty klobásky měly být kvalitnější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28600


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel (213.168.161.13) --- 1. 4. 2008
Re: uzení

Je to apríl, není to apríl.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28601


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
tomtom (81.30.251.9) --- 1. 4. 2008
Re: uzení

Zrovna před chvíli jsem v rádiu poslouchal nějakého baču ze slovenska. Vyrábí bačosvské hole a pokud jsem to slyšel dobře tak dřevo natře sádlem a dá vyudit. Tuto úpravu tam provádějí už od nepaměti a dřevo je takhle zakonzervované a vydrží sto let ...
Co takhle k těm klobáskám přjidat nástavky, to by byla povrchová úprava :-)

Tom


R. Polášek (85.71.1.251) --- 1. 4. 2008
uzení

To je pořád samé včela a varroa. Já to zkusím z jiného soudku. Zrovna dneska budu doma udit klobásky. Přitom využívám včelařské pomůcky a sice kuřlák. Do kuřláku nacpu správné dřevo, nemělo by to být nějaké plesnivé ztrouchnivělé a taky by to nemělo být smolnaté dřevo, já tam dávám bukové dřevo. Kuřlák potom hodím pod uďák, mám tam v něm otvor, aby kouř z bukového dřeva šel dovnitř a vyudil ty klobásky. Pravda, kuřlák nedává moc tepla, takže to nebude uzení teplem, ale studeným kouřem. O to víc by ty klobásky měly být kvalitnější.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28606


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Cervenka (e-mailem) --- 1. 4. 2008
Re: uzení

On Tuesday 01 of April 2008 14:54:49 tomtom wrote:
> Zrovna před chvíli jsem v rádiu poslouchal nějakého baču ze slovenska.
> Vyrábí bačosvské hole a pokud jsem to slyšel dobře tak dřevo natře sádlem a
> dá vyudit. Tuto úpravu tam provádějí už od nepaměti a dřevo je takhle
> zakonzervované a vydrží sto let ...

V drivejsich dobach se napriklad na nekterych uzemich na balkane, kde se
platila dan z komina ujalo vyusteni komina na pudu, kde kour mimo masa vyudil
i tramy a dosky, ktere se takto konzervovaly. Samozrejme netopili uhlim :)

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 28612


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu