78224

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Michal Pol (80.188.167.194) --- 4. 7. 2008
Re: medove pivo


Taky uvažuji o medovém pivě, viděl jsem i nějakou přednášku na toto téma, ale moc si z ní už nepamatuji.

Rád bych přetvořil med v nějaký nápoj, který není příliš sladký ani příliš alkoholický. Zároveň by měl být hotový rychleji, než medovina.

Splňuje tyto požadavky medové pivo? Jaké je chuťově? Spíše, jako pivo, nebo spíše jako medovina?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30296


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 7. 2008
Re: medove pivo

Já dělám kvašený nápoj z medu nebo cukru. Svařím vodu, buďto ve vodě
vyvařím - bylinky, chmel, nebo zaliji horkou vodou - třeba bezové květy
nebo vsypu do vychlazeného rozkvašeného kvasu - třešně, rybíz. Dávám cca 2
polévkové lžíce medu nebo 1 - 2 polévkové lžíce cukru na litr, ochutím
kyselinou citrónovou plus někdy živnou sůl. Zakvašuji obyčejnými pekařskými
kvasnicemi při pokojové teplotě v pětilitrových PET flaškách, 1 cm3 kvasnic
postačí. Před koncem kvašení přeliji přes sítko tak, aby se nepřilil kal ze
dna do 1,5 litrových Petek, nechám znova kvašením natlakovat CO2 a potom
vychlazuji k nule v ledničce. Příprava trvá tak týden - 14 dní.
Na medové pivo jsem viděl v diskuzi domácích vařičů piva nepříznivé názory,
příměs sacharózy, glukózy a fruktózy do piva podle nich zhoršuje chuť piva a
je doménou spíše levných piv, kde se sacharózou šetří drahý slad.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Michal Pol" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, July 04, 2008 10:35 AM
Subject: Re: medove pivo


>
> Taky uvažuji o medovém pivě, viděl jsem i nějakou přednášku na toto téma,
> ale moc si z ní už nepamatuji.
>
> Rád bych přetvořil med v nějaký nápoj, který není příliš sladký ani příliš
> alkoholický. Zároveň by měl být hotový rychleji, než medovina.
>
> Splňuje tyto požadavky medové pivo? Jaké je chuťově? Spíše, jako pivo,
nebo
> spíše jako medovina?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30299


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
JD (62.24.71.204) --- 5. 7. 2008
Re: medove pivo

http://ovcsvpardubice.blog.cz/0712/medova-limonada-sodovka

anebo originál v angličtině:

http://www.beesource.com/eob/hs.htm

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 30312


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu