78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- KaJi (212.77.163.100) --- 7. 10. 2008
Re: diskuze okolo krmen?
Med s cukrem je dele tekuty nebo naopak??? Ja nevim, nemam zkusenost, necetl jsem o tom a nehodlam to zkoumat.
Byla by to pro me zajimava informace, protoze jinak je toto vlakno mlaceni prazne slamy :-) neco jako uteplny vs. neutepleny :-)) .
Kdyz uz jsem vydrzel cist doted tak si myslim, ze bych si tu informaci docela zaslouzil :-)
Dik
T.H.
-----
To je spíše na Radima, mě chemie moc nejde, ale já si o tom myslím následující:
Cukr dodávaný dobře na zimu nikdy nezkrystalizoval - to vím už od starých včelařů, když jsem začínal. A souhlasím.
Sacharoza včely štěpí na fruktozu a ta nekrystalizuje. Proto je akátový med tekutý a proto medovicové medy(medovice=sacharoza) nekrystalizují tak rychle, protože je v nich větší podíl fruktozy.
Takže na základě toho si myslím, že pokud dodávám do zimních zásob včelám cukr (tedy krmím cukrem), tak směs s medem co ztoho udělají krystalizuje míň.
Na druhou stranu, když vynechám melecitozu, tak z normální krystalizace zásob na zimu (hlavně medových) si už nedělám hlavu, protože včely na tom vyzimují. Dřív jsem věřil tomu, že to včelám vadí.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 31917
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu