78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 10. 2008
RE: Propolisova mast
> Výchozí postup je takový, že se propolis vylouží do lihu (z lékárny - litřík za > pár stovek), čímž vznikne propolisová tinktura. Z ní se teprve vyrábí mast - > např. se nechá část lihu odpařit a zbytek se smísí s bílou vazelínou (z > lékárny). > Pepa >
Tento postup jsem taky zahledl, asi priste vyzkousim, ale nekde na netu jsem nasel:
Návod na přípravu propolisové masti Připravuje se ve smaltované nebo porcelánové misce, v níž rozpustíme 100 g bílé (lékárenské) vazelíny (je vhodné i nesolené sádlo). Přidáme 10 g propolisu. Směs opět zahřejeme, ale neuvádíme do varu. Potom mast přefiltrujeme přes gázu do čisté a pro mast přípustné nádoby. Pevně zavřeme. Vychladnutá mast se používá na hnisavé rány, hojení řezných a bodných ran, ovšem nedáváme na čerstvou ránu. Svým způsobem působí kosmeticky, neboť hojí čerstvé jizvy. Je vhodná na ekzémy, hnisavé vředy, plísně, omrzliny a různé kožní onemocnění.
Je to na muj vkus trochu strohe, a kdovi zda si pisatel nevymyslel...
Ale pravda je, ze ta mast timto zpusobem vyrobena u me funguje ( mozna jen psychicky :-)) )
T.H.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 32058
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu