78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- KaJi (88.103.157.154) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr
kvalita cukru je vidět začátkem kampaně je hruvý a průzračný a koncem kampaně drobnější a mléčne zakalený
pepan
--------
To sedí, sehnat opravdu hrubý cukr je umění. Je prý i výrobně dražší. V akcích je i krystal jemnější jak bývala krupice.
Zajímavé je, že pro většinu lidí (i moji ženu) je ten jemnější považován z kvalitnější. A obzvláště jemné várky jsou mi zabavovány na pečení :-)
Ale z tohodle pohledu je nejlepší cukr z Makra co byl nejen jemný ale v igeláťákách místo papíru.
Škoda že tam nejsou tak levní. Nehrudkuje/nevlhne a lépe se vysypává.
Ale ta kvalita je i v obsahu sacharozy? Nebo je to z hlediska včel jedno a jedná se jen o nějaký "estetický" parametr?
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34793
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr
To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný , že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy a mrazy já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase tak moc nemění
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radim Polášek <polasek/=/e-dnes.cz> > Předmět: Re: Velk? balen? cukr > Datum: 22.3.2009 10:14:16 > ---------------------------------------- > Hrubý cukr potřebuje čistší matečnou lázeň a pomalejší zahušťování, protože > krystaly musí být víceméně přirozené, pravidelné. U jemného cukru stačí, > když jednotlivé jeho částečky jsou prostě kousky s různým tvarem, takže se > ho za jinak stejných podmínek dá vyrobit více. > > Radim Polášek > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34798
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr
Hlavní je asi to, že ať hrubý nebo jemný, cena na trhu je víceméně stejná. Cenu by mohly cukrovary zvýšit, jedině kdyby cukr nečistily, nechali ho hnědý a přidali k cukr předponu Bio.
Radim Polášek
----- Original Message ----- From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, March 22, 2009 10:37 AM Subject: Re: Velk? balen? cukr
To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný , že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy a mrazy já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase tak moc nemění
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 34799
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu