78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 4. 6. 2009
Re: Krystalizace jarn?ho medu
pastování je řízený způsob krystalizace který díky míchání neumožňuje krystalům narůstat do velkých rozměrů a zaklínit se do sebe pasta je pak jemnější a zachovává si stále svou konzistenci není pak vůbec důvod ji rozehřívat Rychlost krystalizace je odvislá od složení cukrů v medu podle původu nektaru nebo medovice a trvá od jednoho dne (cementový med) do několika měsíců (med slunečnicový nebo akátový).Zabránit krystalizaci sice jde ale je to v každém případě poškozování medu. Uvádění na trh takového medu je nepřípustné.
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: NitraM <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: Krystalizace jarn?ho medu > Datum: 04.6.2009 17:55:41 > ---------------------------------------- > Taky se chystám letos nějaký med zpastovat. Jak dlouho to pastování asi tak > trvá - čtrnáct dnů, měsíc? A lze spastovaný med následně znovu opatrným > zahříváním přivést do čirého tekutého stavu, tak jako med zkrystalizovaný? > A i v rámci takovéhoto dříve zpastovaného medu budou vznikat ony větší > krystaly? > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 36021
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu