78508
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 10. 2009
Re: odvíčkovací stroj
Názor je k ničemu. Rozhodující je odborný výsledek hodnot z analýz. Vypovídající jsou hodnoty HMF + enzymatická činnost a její hodnoty v odstupu času. HMF narůstá ihned po degeneraci příměsí a enzymů probíhající při varu. Ten může být startérem k rychlejšímu vrstvení (degeneraci) konečného medu. Je to vlastně stejné, jako bych vykupoval kvalitou pekařský med a s tím odvíčkovával kvalitní surovinu. Dochází k mísení ať v malé koncentraci, ale dochází k mísení kvalitního a nekvalitního medu. Navíc je toto opravdu provedení jen pro malý chov, protože právě medomed je nejpomalejší jednotkou při dokonalém odstřeďování. A ne odvíčkování. A to zase nahrává vyššímu porušení medu stálým varem.
_gp_
2009/10/21 Olda <e-mail/=/nezadan>
> Také se bojím těchto vysokých teplot,.......dávám odkaz pro posouzení > ostatních a o jejich názor. > http://www.apidomia.cz/index.php?p=new_way >
-- ___ / __| _ _ | (_ || || | | \___|\___/ ____ | _ \ __ _ | |_) / _\ | | _ /\__/_| |_|
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 38179
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu