78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- (e-mailem) --- 1. 11. 2009
Re: d?ev?n? n?doba na med
Již jen úvaho o skladování v dřevěných sudech tě vrací o 100 let zpět vhodné materiály na skladování medu jsou kamenina, hliník, sklo, nerez. potravinářské plasty, a nádoby s úpravou pro styk s potravinami. Vinařské sudy již pro svůj obsah jsou asi málo vhodné kvůli manipulaci s nimi.
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Libor <libor/=/humlak.cz> > Předmět: d?ev?n? n?doba na med > Datum: 31.10.2009 22:04:44 > ---------------------------------------- > Pěkný večer vinšuju, chtěl bych se zeptat, pokud budu med skladovat v > dřevěné nádobě, např. v novém vinařském sudu, pak med zřejmě pojme vůni > dřeva....jak velký to může být problém? Věřím, že jímání vůně dřeva do medu > by se dalo zabránit třeba vylitím vnitřku sudu včelím voskem...ale jak to > udělat tak, aby se po stěně rozlila tenounká vrstvička vosku, pěkně držela > a netvořila tlusté stejkance při rychlém chladnutí vosku? Nebo vnitřek sudu > vytřít propolisem rozpuštěným v alkoholu? To by asi přenosu pachů do medu > nezabránilo....máte prosím nějaké nápady, případně zkušenosti? Díky, Libor. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 38434
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu