78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Cervenka (e-mailem) --- 27. 4. 2010
Re: dadant ramky

Dne Tuesday 27 of April 2010 11:17:02 P.Krátký napsal(a):
> "podle truhlare - coulova prkna susim rok, fosny 4-5 cm na boky 2 roky."
>
> ___________________________________________________________
>
>
> Nejsem truhlář,ale s dřevem pracuji už drahně let.Uvedená doba sušení platí
> pro nábytek,stavební konstrukce apod.Pro využití ve včelařině rok bohatě
> stačí bez rozměrových a objemových změn,však v úle si včely udržují samy
> určitou vlhkost,naopak přesušený materiál může způsobovat
> problémy(kroucení,vlnění apod).A u rámků zejména nemusí být dřevo perfektně
> vysušené,sám,když nemám zrovna dostatek suchého řeziva,tak ho přes zimu
> vysouším ve vytápěné dílně v regále,za měsíc je vyschlé.
> Zdraví Pavel.

no ve svych zacatcich jsem take delal z nevyschleho dreva a na vysku se mi
seschly i o 4 mm pri 159 mm. Nebyly to uplne cerstva prkna , ale ted delam
radeji 172 mm - holt radeji skrabu mustky, nez trham zapropolisovane
nastavky.

--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 43768


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu