78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radek Hubač (e-mailem) --- 22. 7. 2010
Re: neva?en? medovina
Ahoj, je to hrozně jednoduché, kvasinky POWER jsou k dispozici ve včelařských prodejnách spolu se živnou solí. Na 100l medoviny dej 35KG medu. Teplotu udržuj na cca 25 st C třeba i s pomocí akvarijního topítka. Doporučuji udělat zákvas - trochu převažené vody rozpustit med poměr 1:2 víc vody. přidej něco kvasinek a trošku živné soli a nech cca nad 20st. Kvasinky je třeba roztřepat ve skleničce s vodou kolem 30st. do 2 dní bude kvasit. Většinou ohřeju polovinu vody i méně, rozpustím v ní med a doleji studenou, po ochlazení roztoku na 25 st. zakvasit zákvasem, to je vše. Moje finta je přidat něco šťávy z čerstvých citronů (cca 4 na 100l) pro lepší chuť i čeření. Radek
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: zdenek <zdnovotny/=/seznam.cz> > Předmět: neva?en? medovina > Datum: 22.7.2010 07:44:00 > ---------------------------------------- > > prosím o radu, > > zbyl mě nějaký tmavší med,chtěl bych zkusit nevařenou medovinu,má někdo > nějaký odzkoušený způsob aby se dílo > podařilo,výsledkem by mělo být přírodní nepříliš sladké > víno > > dík za každou dobrou radu > > Zdeněk > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 46055
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu