78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 23. 7. 2010
Re: invet

"jaky pařak myslite?"

Ve velmi podobném zařízení jako vařák na vosk se kdysi před socialistickými JZD v zemědělských hospodářstvích pařily horší brambory. Zařízení akorát nemělo šroub, protože nebylo třeba lisovat. Brambory se napařily do měkka, rošťouchaly a zmixovaly třeba s obilným šrotem, se řezanou slámou, s odpady z kuchyně a dalšími krmivy a podle toho, co se mixovalo, bylo to žrádlo pro slepice, prasátko nebo i pro krávu a možná i pro další tehdejší domácí hospodářské zvířectvo. Pařák na peci byl v tehdejším hospodářství důležité zařízení, které z vlastních surovin, za syrova domácímu zvířectvu špatně a se ztrátami zkrmitelných, vyrábělo kvalitní a výživné krmivo.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 46081


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu