78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Baudis Jan P. --- 7. 1. 2004
Re: Medovina
> Zdravím všechny kolegy, > Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny.
> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani > kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé > prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový > cukr.
Matně si vzpomínám na doby, kdy jsem pracoval v Dole (v oddělení vinařství a medoviny). Tam jsme medovinu v určitém stádiu procesu výroby dolévali čistým lihem. Zastavilo se tím kvašení a zvýšil se obsah alkoholu, čímž se medovina dostala mezi likéry, což tenkrát (bylo to před r. 1990) umožňovalo zvýšit prodejní cenu.
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4845
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu