78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Emanuel Vesely --- 8. 1. 2004
Re: Medovina
> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje
> žádný zbytkový cukr.
To není problém, tak tam cukr (med) přidej. Horší je, když tam je cukru dost a nekvasí to. To považuji za problém!, ale na samostatnou diskuzi. Vyrobit dobrou a stabilní medovinu bez dolihování a doslazení je umění. To je ale potom medovinový likér. Já se o přírodní medovinu pokouším už několik let a vždycky se mi z demižonů nějak do půl roku vytratí ještě před ukončením pokusů. Nemám dobře zvládnutý proces kolektivního ochutnávání.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4850
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Antonín Podhájecký --- 12. 1. 2004
Re: Medovina
Mám doma asi 30 kg zkvašeného medu. Vytočil jsem to ze včel, něco i zimní zásoby. Dolil jsem asi 1 litr rozředěného medu že to zkrmím a zatím to zkvasilo. Je to asi na vylití, ale nešla by z toho uvařit medovina? Je to tam už někdy od jara. Nikdy jsem ještě medovinu nedělal, ale zkusit to chci. Tenhle med už ale bude asi octovatý. Někde jsem četl, že se medovina dělá i z odpadového, třeba špatného medu. Ví někdo jakou ještě má mít med kvalitu pro
výrobu medoviny?
Tonda.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4865
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Menšík Josef --- 13. 1. 2004
Re: Medovina
Zoctovatění poznáš podle chuti ajestli jsi toředil je nutné dávku zvýšit až na 24% cokru to změříš moštoměrem ----- Original Message ----- From: "Anton?n Podh?jeck?" <a.podhajecky/=/.seznam.cz> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, January 12, 2004 1:30 PM Subject: Re: Medovina
> Mám doma asi 30 kg zkvašeného medu. Vytočil jsem to ze včel, něco i zimní > zásoby. Dolil jsem asi 1 litr rozředěného medu že to zkrmím a zatím to > zkvasilo. Je to asi na vylití, ale nešla by z toho uvařit medovina? Je to > tam už někdy od jara. Nikdy jsem ještě medovinu nedělal, ale zkusit to > chci. Tenhle med už ale bude asi octovatý. Někde jsem četl, že se medovina > dělá i z odpadového, třeba špatného medu. Ví někdo jakou ještě má mít med > kvalitu pro > výrobu medoviny? > Tonda. > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 4878
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu