78674
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Sroll Josef (e-mailem) --- 20. 12. 2010
RE: Medovina
Chyba byla v tom, že se k medovině dostal vzduch. Po prvním bouřlivém kvašení (trvá asi 2 týdny), musí být medovina od okolního prostředí vzduchotěsně izolována. Prodávají se různé prostředky - kvasné rourky, kloboučky atd., je možné i improvizovat, ale těsnost je nezbytná. Ocet vzniká na hladině při styku se vzduchem, proto se po 1. stáčení plní demižony až do hrdla, kde je povrch hladiny nepatrný. Prostě stejné zásady, jako při tvorbě vína, výroba medoviny je v principu totéž. Pepa
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Magdalena ajinovičová Sent: Sunday, December 19, 2010 10:23 AM To: Včelařský mailing list Subject: Re: Medovina
Dobré ráno ,prosím pomooooooc ! Dělala jsem poprvé medovinu a mám z toho ocet ,lze něco s tím udělat ,asi se picnu :( , Třeba převeřít ,a za hoodně rychlého pohybu to vlítí do WC? Děkuji všem za rychlou odpověĎ ,sedím u demižonku dva dny a nemůžu s toho spát :). Magdalena z Bosny.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 49167
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu