78253

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

jfacek (77.48.180.2) --- 19. 1. 2011
konzervace pylu

Jaká je nejlepší konzervace rouskovaného pylu?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49846


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(94.229.32.130) --- 19. 1. 2011
Re: konzervace pylu

Jaká je nejlepší konzervace rouskovaného pylu?

V našich jednoduchých pomeroch máme možno štyri možnosti:

1. Sušením v elektrických sušičkách, v elktr. sporákoch pri 40°C, v lete na slnku a uložením v uzavretých súchých nádobách.

2. Zmarazením v "mrazákoch" pri 18°C a v nich aj držať. je to lacné (pri iných potravinch), kvalita výborná, odobrať na použitie môžeme podľa potreby a kvalita zostatku sa nezmení, peľ nie je spojený do jedného celku.

3. Liofylizácia- zbavenie peľu prebytočnej vody zmrazovaním.

4. Napodobenie konzervovania peľu spôsobom ako včela, čím čiastočne narušíme obal peľového zrnka, aby peľ bol pre človeka upotrebiteľný.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 49855


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu