78432
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Tomáš Heřman (e-mailem) --- 20. 4. 2011
Re: Prom?tne se cena cukru + 100% do ceny medu
Simanskym kvasinkam je teplota skoro jedno. Uz to neresim. Kvasim v zime, to mam cas a doma je relativne teplo ale pisou ze kvasi od 13°C. Dolskym jsem topil akvarijnim topitkem, protoze jsem si nastudoval navod a pisou tam ze musi byt 20-25°C a ze presto nejede vlak :-)
Dalsi sranda je, ze se doctes, ze varit medovinu z vicek nejde. Jde a jak pekne, ted kvasi druha varka. Vis co bych slivovice musel prohnat vickama :-))
T.H.
2011/4/12 ales molcik <alesmolcik/=/seznam.cz>
> > Co jsem se bavil se včelaři, kteří medovinu dělají, tak většina to první > kvašení má v postupu na léto a nemusí řešit teplotu. O medovině vyráběné za > studena, jsem už někde četl, a ty kvasinky to je co přesně zač? Šimanského > kvasinky to je oficiální název? Jinak z medu se dá i pálit něco jako > slivovice. Co jsem měl možnost ochutnat tak se to dá, tedy ta 55% ,jak to > má k 70% alkoholu to už je pro drsňáky. Ono přeměnit med na alkohol je > nejekonomičtější zhodnocení medu. > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 51745
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu