78253

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Z včelař (87.249.131.173) --- 28. 6. 2011
medovina

12 -15 stupnu to je nějaká blbost to jste si snad spletl s procenty dosaženého alkoholu

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52931


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Díky za zkušenost. Dneska to přenesu do tepla a uvidím, jestli se rozkvasí. Ale v návodu, který z kvasinkama přišel je opravdu psáno 11-15 °C a ne víc jak 24°C.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52933


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Sroll Josef (e-mailem) --- 28. 6. 2011
RE: medovina

To je asi teplota druhé fáze, tedy po prvním stáčení. Při této teplotě by to mělo pak být uchováno trvale.
Pepa

-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of Martin Černý
Sent: Tuesday, June 28, 2011 9:18 AM
To: Včelařský mailing list
Subject: Re: medovina

Díky za zkušenost. Dneska to přenesu do tepla a uvidím, jestli se rozkvasí.
Ale v návodu, který z kvasinkama přišel je opravdu psáno 11-15 °C a ne víc jak 24°C.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52940


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Tak pak je špatně napsanej návod.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52941


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Martin Černý (80.83.67.74) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Ale díky všem za rady.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
B.Tichý (90.183.115.37) --- 28. 6. 2011
Re: medovina

Je to tsm opravdu tak psáno. Také tyto kvasinky používám , výborně kvasí, teplotu mívám do 30°C, ty nižší teploty asi platí pro víno a ne medovinu,Aby se všechen med neproměnil v alkohol a nevýraznou chuť /je třeba ponechat trochu sladkosti/, nenechat to úplně dokvasit. Tipnou to , když ještě běží nějaké bublinky.
A´t slouží a dobrou chuť.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 52944


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Martin Černý (80.83.67.74) --- 4. 7. 2011
Re: medovina

Díky všem za informace. Demižon jsem dal do 26°C a do druhého dne se kvasný proces rozběhl. Tak snad to už teď dobře dopadne... ;-)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 53031


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu