78253

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 14. 1. 2012
Re: alkohol v medovině

1 % cukrů dá po vykvašení zhruba 0,5 % alkoholu. Pokud se jedná o bezeztrátové kvašení.
V praxi potom část cukrů zpracují jiné mikroorganismy na něco jiného, to záleží na čistotě a na převaze těch správných kvasinek neboli využití rozmnožených kvasinek, když se použije zákvas. Malou část cukrů potom zpracují samotné kvasinky na něco jiného, to jsou potom ty odlišné výsledné chutě hotové medoviny či vína dané použitím odlišných kmenů kvasinek, i při stejném koření.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 55466


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu