78268

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

alena (89.176.61.198) --- 5. 8. 2012
chuť medu

Dobrý den
Jsem moc potěšena nálezem této možnosti se zeptat - snad i k tomu lze použít vaše stránka. Můj malý dotaz zní - koupila jsem med - od pána co má včely na Moravě - je nádherně čirý světlý hodně řídký - bylo mi vysvětleno, že je čerstvě ztočený - po 3 týdnech co ho mám houstne od spodu - co ale jsem ještě nikdy neměla a neznám tuto chuť - med pálí na jazyku. Je možné mi to vysvětlit?

Mnohokrát děkuji za chvilku času mne věnovanou
s úctou A.Mikulcová

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58173


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Aleš Molčik (195.189.142.121) --- 5. 8. 2012
Re: chuť medu

Já bych to tipoval, že Vám med začal kvasit, protože měl hodně vody. Když rozmícháte lžičku medu v hrnku s vlažnou vodou a začne to jemně šumět, tak je zkvašený. Pokud ne, tak se mýlím. Chutnal jsem různé druhy medu, ale s žádným co by pálil na jazyku, jsem se zatím nesetkal.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58176


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 5. 8. 2012
Re: chu medu

čestvě stáčený také někdy pálí. ovšem aké m j.¨záleží na tom jestli dotyčná nezná jen medy z obchodu tam se po rozehátí ta počáteční palčivost strácí je to způsobeno také tím,že některá cukry ve velké koncentraci tento počáteční pocit vyvolávají.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ale Mol?ik <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: chu medu
> Datum: 05.8.2012 12:00:54
> ----------------------------------------
> Já bych to tipoval, že Vám med začal kvasit, protože měl hodně vody. Když
> rozmícháte lžičku medu v hrnku s vlažnou vodou a začne to jemně šumět, tak
> je zkvašený. Pokud ne, tak se mýlím. Chutnal jsem různé druhy medu, ale s
> žádným co by pálil na jazyku, jsem se zatím nesetkal.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 58178


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu