78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Emanuel Vesely --- 6. 5. 2004
Re: med v supermarketech

>Já si myslím, že je chyba v tom, že se do medu nesmí >přimíchávat žádné látky.

Radime to asi nemyslíš vážně. Med je med. Netvrdím, že přimícháním něčeho vznikne vždy něco nekvalitního a hůře prodejného (naopak), ale nebude to už med. Někdo má rád taky víc nugát, než med. Ono se ale všechno jednou přejí.

Mě zase vadí, že na obalech není napsáno z jakého medu a kolik % to je smícháno. Český med, tak jako české pivo má nějaké záruky kvality, nějaká specifika a tradici. Když se smíchá s čímkoli, chci to jako zákazník vědět.
A to filtrování medu se dělá proto, aby nebylo možné podle pylu dokázat z jakých končin světa ten med pochází. To by měli zakázat. Ve Švédsku prý jiný, než zkrystalizovaný med (pastovaný) nekoupí, jsou už tak naučení. U nás je to problém solventnosti zákazníků, informovanosti o zdravé výživě, návyků, výchovy a to se tak rychle nezmění.
V supermarketu, když začne krystalizovat med, tak ho jako zkažený a neprodejný vrátí. Kdo tomu rozumí, kupuje u svého včelaře a kdo ne, tak to chce mít "kvalitní" a průhledné. Nejlépe tmavé, paní. Chuť a vůně je hlavní, a nějaké enzymy, bílkoviny, hormony, vitaminy, antioxidanty, minerály - fuj, kdo to kdy viděl? Je z toho všude jen samá alergie.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5854


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Gabriel Kominek --- 13. 5. 2004
XIV. medzinárodná konferencia

Časopis Včelár č.5/2004, Slovenský zvaz včelárov pokračujúc v dlhodobej
tradícii po vzájomnej dohode medzi vedením ČZV a SZV pripravuje medzinárodnú
konferenciu v dňoch 1. až 3.10.2004 v areali Výstaviska Agrokomplex v Nitre.
Vystavované exponáty referáty prihlasujte do 31,7,2004 písomnou
formou na adrese : Slovenský zvaz včelárov, Svrčia č.14, 842 08 Bratislava.
E-mail: szv-vcelari/=/stonline.sk. Prihlasení dostanú podrobné informácie po
upresnení prípravy celého programu.
Z článku výňatok, Gabriel Komínek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5892


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu