78195
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazení
| - R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 26. 3. 2013
Re: zkrmování medu
Já mám zkušenosti, že slabé zakvašení se odstraní, když se med opatrně rozpustí a pořádně vícekrát promíchá - přeleje.
A že slabé zakvašení chuť medu spíš zjemní a zvýrazní než zhorší.
Takže bych doporučil nejvíc zkvašené části medu odstranit, použít je třeba do čaje nebo do perníků nebo obecně na nějaký nápoj typu kvasu.
A zbytek rozpustit, promíchat a třeba potom prodat s upozorněním, aby ten med lidi neskladovali a do měsíce, dvou spotřebovali.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60857
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 26. 3. 2013
Re: zkrmovĂĄnĂ medu
Jednou jsem z nesdostatku jiného krmiva takový to použil a nedostavily se žádné negativní důsledky
nakvašená bývá jen ta horní vrstva
Pepan
---------- Původní zpráva ---------- Od: Josef <kriz/=/stavos.cz> Datum: 26. 3. 2013 Předmět: zkrmování medu
"dobrý den přátelé. Přesto, že jsem loni vytáčel řepkový med zavíčkovaný tak mi cca 4 5kg lahve trosku nakvasily. Myslíte si, že je možné je dat včelám ke zkrmení. Děkuji za odpovědi a připomínky Josef"
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 60863
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu