78388
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vaeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vdy vyplnili kolonku "téma".
V případě, e reagujete na některý ji uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle kadého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro kadý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, e budete dbát výe uvedených pokynů.)
Zběné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Antonín Podhájecký --- 24. 6. 2004
Re: Etikety na med
>Taky mě tenhle problém otravoval. Vyřeil jsem to tím, e jsem klientelu rozdělil na 2 tábory: stálá (té je větina - známí, sousedi atd.) a nestálá (trnice, náhodní kupci). Známým to prodávám bez etikety (stejně by to nikdo nečetl) a ti mě vracejí sklenice, a pro ostatní tam tu etiketu nalepím a sklenici nechci zpátky. Etiketa funguje jako navtívenka.
Cena je přiměřeně vyí o etiketu a sklenici.
Já jsem to vyřeil tak, e plním pouze do nových sklenic a připočítávám cenu sklenice. Zatím to nikomu nevadí. Vysvětluju jim, e sklenice nemá pach a monost přenáení různých chorob. Etiketu nepočítám. Dělám si je sám. Zákazník má zaplatit obal a ne moji vizitku.
>Nevíte jak to je s tím označením Český med?
Slyel jsem, e ho můe pouívat kadý člen ČSV bez atestu.
Pak mi taky není jasný jestli je Český med - květový a lesní. Nechce se mi pátrat. Zatím se to moc mezi lidmi nevilo. Aby to nedopadlo jako s tím označením Czech made.
Český med můe pouívat kadý člen ČSV. Je to květový i medovice. Jedná se o sníení obsahu vody na 18%, co je dost problém hlavně u květových. Já ,,Český" nepouívám, protoe vdy normu nedodrím. U prvního vytáčení jsem měl 19% vody. Mám refraktometr na měření.
Tonda
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6412
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Emanuel Vesely --- 24. 6. 2004
Re: Etikety na med
> Já jsem to vyřeil tak, e plním pouze do nových sklenic
Nic ve zlém, ale kdyby to takhle dělal kadý, tak budou skládky plné starých sklenic. Kdy sklenice v troubě na 200 C vypeču, tak není nebezpečí nákaz. Já jsem pro maximální recyklaci veho co je moné. Ty nové sklenice bys měl stejně sterilizovat, co ty ví kde byly a čí pinavý ruce je balily.
> připočítávám
> cenu sklenice. Zatím to nikomu nevadí. Vysvětluju jim, e
> sklenice nemá
> pach a monost přenáení různých chorob. Etiketu nepočítám.
> Dělám si je
> sám. Zákazník má zaplatit obal a ne moji vizitku.
>
Kdy u platí sklenici, proč nemá platit etiketu anebo připlatit na sterilizaci staré sklenice. Nikdy nic není zadarmo. To bys mu mohl dávat i med se slevou, e si ho taky dělá částečně sám. Obecně kdy mi někdo dává něco zadarmo, jsem zvlátě ostraitý, co je v tom za podfuk.
Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6414
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Baudis Jan P. --- 24. 6. 2004
Re[2]: Etikety na med
>> Já jsem to vyřešil tak, že plním pouze do nových sklenic
> Nic ve zlém, ale kdyby to takhle dělal každý, tak budou skládky plné > starých sklenic. Když sklenice v troubě na 200 C vypeču, tak není nebezpečí > nákaz. Já jsem pro maximální recyklaci všeho co je možné. Ty nové sklenice > bys měl stejně sterilizovat, co ty víš kde byly a čí špinavý ruce je > balily.
Na přednášce ve výzkumáku v Dole nám také radili, abychom (pro prodej zákazníkům) používali zásadně nové sklenice. (Ostatně, u použitých sklenic je podle potravinářských norem tak náročný proces mytí a dezinfekce, že je obtížné to splnit, a pro toho, kdo nemá na pořízení mycí linky, je to jednoznačně složitější a náročnější než plnit do nových sklenic).
U nových sklenic je předepsán pouze tzv. "technologický oplach" - např. horkou vodou v myčce na nádobí, a tím se vyhoví i všem potravinářským normám.
Já to řeším tak, že pro sebe a pro nejbližší okruh známých plním do dobře vymytých použitých sklenic (jen od loňského medu, ne od jiných potravin; ale i tak je to proti potravinářským normám). Avšak pro širší okruh odběratelů zásadně do nových sklenic - a mám klid.
> Když už platí sklenici, proč nemá platit etiketu anebo připlatit na > sterilizaci staré sklenice.
Když se zákazník zeptá, pak mu uvedu, že obal a plnění medu tvoří v ceně asi 15 Kč. Ale jinak nevidím důvod, proč by se měla skladba celkové ceny nějak zvláště inzerovat. Prostě - sklenice s kilem medu za (např.) 100 Kč.
Všechny zdravím a přeji co nejtěžší nástavky (ať už jsou na jakoukoliv rámkovou míru - ale ty na 39*24 jsou nyní opravdu těžké ;-)
J. P. Baudiš
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6427
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Emanuel Vesely --- 24. 6. 2004
Re: Re[2]: Etikety na med
> mycí linky, je to jednoznačně sloitějí a náročnějí ne plnit do
> nových sklenic).
>
> U nových sklenic je předepsán pouze tzv. "technologický oplach" -
> např. horkou vodou v myčce na nádobí, a tím se vyhoví i vem
> potravinářským normám.
>
Já chápu proč to tak doporučují. Vědí jak to mezi lidmi chodí. Čuchne se ke sklenici, pak se na ni podívá proti oknu a je to "dobrý". Nějaká sterilizace, na co a to je moc práce a není to vidět. Já to chápu jako slubu svým zákazníkům. Oni jsou rádi, e nevyhodí sklenici. A hlavně to mytí dělá manelka - dělba práce :-). A jak píe, nemá smysl tu cenu nějak rozebírat. Nejsme marketingoví experti ale včelaři. Chce to za tu cenu, ber, nebo nech být.
Eman
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6428
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Marek Farkas --- 24. 6. 2004
RE: Etikety na med
Zdravím,
Poháre kupujem nové aj s viečkami, med predám tak či tak za prijateľnú cenu, ale je lepšie pokiaľ je na pohári napísané včelý med a kontakt na moju osobu. Nevidím tu žiaden problém.
PS:nikto predsa neuvažuje že platí aj za etiketu!!! Ani by som si také veci ako dezinfekcia a lepenie etikiet a plnenie pohárov atd. nikdy neučtoval.
Marek
-----Original Message----- From: Emanuel Vesely [mailto:eman.v/=/email.cz] Sent: Thursday, June 24, 2004 11:29 AM To: Včelařský mailing list Subject: Re: Etikety na med
> Já jsem to vyřešil tak, že plním pouze do nových sklenic
Nic ve zlém, ale kdyby to takhle dělal každý, tak budou skládky plné starých sklenic. Když sklenice v troubě na 200 C vypeču, tak není nebezpečí nákaz. Já jsem pro maximální recyklaci všeho co je možné. Ty nové sklenice bys měl stejně sterilizovat, co ty víš kde byly a čí špinavý ruce je balily.
> připočítávám > cenu sklenice. Zatím to nikomu nevadí. Vysvětluju jim, že sklenice > nemá pach a možnost přenášení různých chorob. Etiketu nepočítám. > Dělám si je > sám. Zákazník má zaplatit obal a ne moji vizitku. >
Když už platí sklenici, proč nemá platit etiketu anebo připlatit na sterilizaci staré sklenice. Nikdy nic není zadarmo. To bys mu mohl dávat i med se slevou, že si ho taky děláš částečně sám. Obecně když mi někdo dává něco zadarmo, jsem zvláště ostražitý, co je v tom za podfuk. Eman
__________ Informacia od NOD32 1.794 (20040623) __________
Tato sprava bola preverena antivirusovym systemom NOD32. http://www.eset.sk
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 6429
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Vechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu