78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med
Nesouhlasím. Nedělá dobře. Med se ohřátím v mikrovlnce znehodnocuje na molekulární úrovni (elmg vlnění a molekuly vody proměněné v páru). Stačí si něco přečíst o tom, jak funguje mikrovlnka. A pravidlo ohřátí medu nad 40°C je dost známé. Ničí to enzimy a ze sacharidů dělá rakovinotvornou kyselinu HMF. Doba ohřátí v mikrovlnce jen určí procento zničení medu. A to si piš, že tam nebude časová lineární závislost. Pavel
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of e-mail/=/nezadan.iol.cz Sent: Tuesday, February 10, 2015 9:19 AM To: Včelařský mailing list Subject: Re: med
Prosím o sdělení-kolega v práci ohřívá med v mikrovlnce. Dle mého názoru to není správné, ale říct si nedá.
--------------
A dobře dělá.
Nikdo zatím nepopsal co by se medu mohlo stát.
Jediné hypotetické nebezpečí snad možná v lokálním přehřátí, pokud by ohříval příliš intenzívně, ale to asi nedělá.
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65954
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu