78400
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Pavel Votrubec (e-mailem) --- 10. 2. 2015
RE: med
Díky "ohřátí v mikrovlnce" dochází změny skupenství molekul vody na páru. To je základní princip fungování mikrovlnky. A pára při normálním atmosférickém tlaku vzniká při 100°C. Co chceš víc na tvé přesvědčení škodlivosti?
Zaplatit výzkum jak postupuje "ohřátí medu" v mikrovlně a v jakém čase se kolik se promění molekul vody na páru a kolik enzymů a cukrů okolo jedné molekuly vody? Kolik molekul vody se v čase mění na páru? Že med obsahuje v optimálním složení okolo 19% vody?
Pavel
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of e-mail/=/nezadan.iol.cz Sent: Tuesday, February 10, 2015 2:19 PM To: Včelařský mailing list Subject: Re: med
http://cs.wikipedia.org/wiki/Mikrovlnn%C3%A1_trouba#Vliv_mikrovlnn.C3.A9ho_ oh.C5.99evu_na_potraviny
Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul "jídla", je potřeba ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením neionizujícím.
Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami.
Působení mikrovln (vysokofrekvenčního pole) na člověka má také pouze tepelné účinky. Jediný prokázaný efekt je ohřátí tkáně
-----------
Karel
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 65957
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu